Поділитись:

Купив за 2100 гривень: волинянин попався на кордоні з підробленим COVID-сертифікатом

Понеділок, 25 жовтня 2021, 17:01

фото ілюстративне

На Волині до суду скерували 42 кримінальні провадження на 181 епізод підробки документації, яка стосується вакцинації та COVID-сертифікатів.

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Волинської області.

На Волині майже щодня виявляються нові факти щодо підробки результатів ПЛР-тестів, довідок про щеплення від COVID-19, міжнародних свідоцтв про вакцинацію та COVID-сертифікатів. Останню справу направили в суд в суботу, 23 жовтня. 

Мешканець Луцького району на початку жовтня надав прикордонникам підроблене міжнародне свідоцтво про вакцинацію. За сертифікат громадянин заплатив невідомій особі 2100 гривень.

Через незаконні дії чоловік не перетнув кордон та ще й отримав кримінальну відповідальність, хоча міг безплатно зробити тест або ж вакцинуватись і отримати свідоцтво.

Чоловікові оголосили підозру за ст. 358 КК України – використання завідомо неправдивого документа. Ступінь його вини та міру покарання тепер визначатиме суд.

Санкція статті передбачає штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів