Поділитись:

Убивства журналістів залишаються безкарними: хто страждає найбільше

Неділя, 31 жовтня 2021, 04:06
Убивства журналістів залишаються безкарними: хто страждає найбільше

За останні 10 років за 81% убивств журналістів у світі нікого не притягнули до відповідальності. Нині найгірша ситуація в Сомалі, Сирії та Іраку.

Про це пише hromadske.ua з посиланням на Глобальний індекс безкарності, який створив Комітет захисту журналістів (CPJ).

Лідером у рейтингу, найгіршою країною у світі за розкриттям убивств журналістів залишається Сомалі. Там наразі є 25 таких нерозкритих справ. Другою йде Сирія – 21 випадок, третьою – Ірак з 18-ма випадками, а четвертою – Південний Судан із 5-ма випадками. Місце країни в рейтингу залежить від кількості нерозкритих убивств журналістів щодо загальної кількості населення.

Зазначають, що причиною перебування цих країн у лідерах рейтингу є конфлікти, політична нестабільність та слабка судова система.

А ось за абсолютною кількістю нерозкритих убивств журналістів найгірша ситуація у Мексиці – 27. Серед сусідів України у рейтингу фігурує лише Росія – 6 випадків.

Загалом у цей перелік потрапили 12 країн, у яких є щонайменше 5 нерозкритих справ щодо вбивств журналістів. Враховуються дані з вересня 2011 року по серпень 2021 року.

Додали, що у 2020 році щонайменше 22 журналістів притягнули до відповідальності за вбивства, щоб помститися їм за їхню роботу. Це більш ніж удвічі більше, ніж у 2019 році.

Автори індексу резюмують, що у 2021 році кількість вбивств журналістів є близькою до показників 2020-го, але політична нестабільність в Афганістані та інших країнах ще може змінити ситуацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів