Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 29 жовтня

П'ятниця, 29 жовтня 2021, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 29 жовтня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині за п'ятницю, 29 жовтня.

Про об'їзну

Розвантажити Луцьк транспортом можна завдяки будівництву кільцевої об’їзної дороги навколо обласного центру.

Проте це – дуже вартісний проєкт. Складнощів додає й те, що навколо міста уже надто щільна житлова забудова, а чимало земель перебуває у приватній власності.

Щоб зробити повноцінну кільцеву дорогу, пропонується закільцювати ковельський напрямок з володимир-волинським, володимир-волинський з львівським, львівський з дубнівським і дубнівський з рівненським.

Як зазначив заступник голови Луцької райради Сергій Сівак, це питання вже обговорювали разом із фахівцями облавтодору й проаналізували ймовірні ескізні варіанти проєкту. Попередня вартість, зауважив він, близько двох мільярдів гривень, адже, крім доріг, треба звести ще чотири мости.

Про електробуси Granton

У 2022 році на підприємстві корпорації «Богдан» у Луцьку почнуть збирати електробуси Granton – це розробка дочірньої компанії китайського концерну ZTE

Перший екземпляр електробуса Granton GTZ6129BEVR прибуде до України у грудні, тоді ж розпочнеться його сертифікація у нашій країні. Ця модель вже має європейський сертифікат і хороші характеристики.

Електробус завдовжки 12 метрів вміщує 80 пасажирів. Укомплектований літій-залізо-фосфатними батареями сумарною місткістю 300 кВт-год. При цьому 8 модулів з АКБ розміщено в задній частині кузова, а два – на даху електробуса.

Такої місткості вистачає на експлуатацію електробуса протягом цілого дня, а час заряджання становить від 2,5 до 4 годин. Електробус має запас ходу 250 кілометрів.

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 29 жовтня

Про страйк далекобійників

На Волині перевізники влаштували акцію протесту: вимагають збільшення дозволів на міжнародні перевезення. Сьогодні майже пів сотні вантажівок рушили з села Княгининок до міжнародного пункту пропуску «Ягодин».

Як розповів один з організаторів акції, представник громадської організації «Перевізники Західного регіону» Андрій Ткачук, водії та перевізники вимагають збільшення дозволів від Польщі на міжнародні перевезення вантажів.

«Це мирна акція. Ми не плануємо перешкоджати руху чи перекривати дороги. Ми хочемо, щоб влада розглянула нашу ситуацію», – запевнив Андрій Ткачук.

Перевізник пояснює: міжнародні перевезення між двома країнами – Польщею та Україною – зупинилися ще у липні, коли скінчилися виділені Польщею універсальні дозволи на перевезення. Транзитні дозволи, з якими перевізники перетинали кордон із Польщею та везли продукцію в інші країни ЄС, закінчаться орієнтовно за тиждень.

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів