Поділитись:

В одному з луцьких ОСББ почали компостувати органіку (фото)

П'ятниця, 29 жовтня 2021, 09:42
В одному з луцьких ОСББ почали компостувати органіку (фото)

В одному з луцьких об'єднань співвласників багатоквартирного будинку, екосвідомі мешканці почали компостувати органічне сміття.

Про це в фейсбуці повідомила одна з учасниць цієї екологічної ініціативи, Оксана Тарабанюк.

«Більшість людей з острахом і недовірою віднеслись до пропозиції самим почати компостувати органіку. Але молоді люди, їх маленькі діти допомагали вкладати органіку до компостера», – розповідає Оксана Тарабанюк.

ОСББ, у якому почали компостувати органічне сміття, знаходиться на вулиці Володимирській, 111.

«В жарких дебатах всі погодились з тим, що вчити компостувати потрібно наших дітей з раннього віку. А більшості дорослих дуже важко ламати сталі звички і свою свідомість. Але зміни обов‘язково будуть!», – підсумовує жінка.

Нагадаємо, що жителі населених пунктів Луцької міської територіальної громади поскаржилися на те, що не мають куди дівати листя. А за спалювання їх карають інспектори муніципальної варти. Тож депутат Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик, після звернення мешканців громади до нього зі скаргами, попросив Департамент муніципальної варти лояльніше ставитися до жителів, які не мають можливості утилізації листя, допоки з'явиться альтернатива спалюванню.

Компост – це високоякісне органічне добриво, яке утворюється в результаті розкладання органічних речовин при дії мікроорганізмів. Розрізняють два види компосту - тваринного і рослинного походження. Основою компосту тваринного походження є коров'ячий або кінський гній, пташиний послід. А основою компосту рослинного походження служать фрукти, овочі, листя, трава – різні рослини. Компостер – це спеціальне обладнання для виробництва компосту. У ньому створені оптимальні умови для того, щоб мікроорганізми виробили компост.

В одному з луцьких ОСББ почали компостувати органіку (фото)В одному з луцьких ОСББ почали компостувати органіку (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів