Поділитись:

Палити не можна: лучани скаржаться, що не мають куди дівати листя

Середа, 27 жовтня 2021, 15:03
Палити не можна: лучани скаржаться, що не мають куди дівати листя

Жителі населених пунктів Луцької міської територіальної громади поскаржилися на те, що не мають куди дівати листя. А за спалювання їх карають інспектори муніципальної варти. 

Про це йшлося під час чергової сесії Луцької міської ради 27 жовтня.

З відповідними скаргами жителі окремих сіл Луцької міської територіальної громади звернулися до депутата Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрія Лучика

«В ході візитів у прилеглі села нашої громади ми стикнулися із проблемою, на яку скаржаться мешканці. Зокрема, муніципальна варта накладає на них штрафи за спалювання сухого бадилля, гілок та листя, але натомість «Луцькспецкомунтранс» не надає послуг з вивезення такого сміття. Що робити мешканцям? Чи планується розробка програми з вивезення таких видів відходів?», – запитав Андрій Лучик.

Андрій ЛучикАндрій Лучик
 

Депутат попросив Департамент муніципальної варти лояльніше ставитися до жителів, які не мають можливості утилізації листя, допоки з'явиться альтернатива спалюванню.

Міський голова Ігор Поліщук зазначив, що Луцька міська рада пропрацьовує декілька варіантів поводження з такими відходами.

«Ми пропрацьовуємо декілька варіантів. Це і компостування, і облаштування на територіях майданчиків для збору великогабаритних твердих побутових відходів, зілля, гілок і так далі. І, звичайно, проводитиметься просвітницька робота», – відповів Ігор Поліщук.

Також міський голова додав, що свої пропозиції щодо поводження із такими відходами Луцька міська рада надасть найближчим часом.

Нагадаємо, протягом року екоінспектори Волині виявили 98 порушень. Загальна сума штрафів склала 96 тисяч 390 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів