Українські полярники показали пінгвінів дженту під час шлюбного сезону (фото)

Неділя, 24 жовтня 2021, 06:44

У субантарктичних пінгвінів дженту на о. Галіндез, де розташована антарктична станція «Академік Вернадський», розпочався шлюбний сезон.

Про це українські полярники повідомили на своїй фейсбук-сторінці.

Як зазначили самі дослідники, вони спостерігають за життям тварин прямо з вікон. Саме з вікна біологи зафіксували перше спаровування цих птахів, а тепер команда чекає на радісну звістку про перше відкладене яйце.

 

«Пінгвіни дженту дуже кумедні. Вони «співають», як віслюки, галантно кланяються партнеру, цуплять одне в одного камінчики для гнізд, сваряться та навіть влаштовують бійки. До речі, гнізда вони роблять досить близько до станції, іноді навіть використовуючи певні її конструкції», – йдеться у повідомленні.

 

Полярники розповіли, що до середини 2000-х років пінгвіни не жили біля антарктичної станції, оскільки пінгвіни – теплолюбні, а раніше тут було надто холодно для них. Завдяки зміні клімату та потеплінню цей вид отримав перевагу та сприятливі умови для просування на південь.

 

З 2013 року загальна чисельність субантарктичних пінгвінів зросла десь на 11%, а в районі української станції – майже на чверть. Їх уже на станції понад 2,7 тисяч.

 

Нагадаємо, поблизу української антарктичної станції «Академік Вернадський» народилося троє тюленят, одне з них не вижило.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: