Поділитись:

На Волині заговорили про сортування пацієнтів, хворих на коронавірус

П'ятниця, 22 жовтня 2021, 12:02
На Волині заговорили про сортування пацієнтів, хворих на коронавірус

фото ілюстративне

На Волині упродовж попередньої доби зафіксували найбільшу з початку епідемії кількість нових хворих (528) і померлих (16) від коронавірусу. Якщо захворюваність ростиме і далі, в лікарнях може початись сортування хворих – рятуватимуть передусім тих, хто має більше шансів на одужання.

Про це говорили під час наради у Волинській обласній раді 22 жовтня, – повідомляє «Перший».

Зі слів головної санітарної лікарки області Наталії Янко, на Волині вже перевищено допустимий поріг нових випадків захворювання і госпіталізацій. Близько 60 % пацієнтів стаціонарів – у важкому стані і залежать від кисню.

Наталія Янко зазначила, що від переходу в «червону» карантинну зону Волинь стримує тільки показник завантаженості ліжок. Це внаслідок постійного збільшення їхньої кількості.

«Але кількість лікарів, які можуть надавати таку допомогу, обмежена. Якщо і надалі в громадах не буде нічого робитись щодо дотримання карантинних заходів, вакцинації, медичні працівники змушені будуть перейти до сортування хворих і рятувати тих, хто має більше шансів на виживання», – сказала посадовиця.

Санітарна лікарка нагадала: серед госпіталізованих – 97 % не мають щеплень, у реанімаціях – 100 %.

«У нас є випадки, коли люди помирають цілими сім’ями. У вересні в Іваничівській громаді померли чоловік, дружина і мати дружини. Нещодавно померли 29-річний чоловік і 35-річна жінка у Зимненській громаді. Цих трагедій можна було уникнути при вчасній вакцинації», – наголосила Наталія Янко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів