Поділитись:

Викиди сірки з вулкану на Канарах дісталися України: можливий кислотний дощ

П'ятниця, 22 жовтня 2021, 01:41

Діоксид сірки SO2, який виділився під час виверження вулкана Кумбре-В'єха на іспанському острові Ла-Пальма на заході архіпелагу Канарські острови, дістався України.

Про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр у Фейсбуці.

«На острові Пальма триває виверження вулкана Кумбре-В'єха. Останніми днями вчені за допомогою супутникового моніторингу виявили переміщення територією Європи повітряних мас з підвищеним рівнем концентрації діоксиду сірки SO2, який виділяється при вулканічних виверженнях. На даний час ці повітряні маси вже досягли території України», – ідеться у повідомленні.

 

Але, як зазначили вчені, хвилюватися не варто.

«Перевищення концентрацій SO2 спостерігається не у приземному шарі атмосфери, а на значних висотах – 10-15 км. Відповідно, на повітря, яким ми з вами дихаємо, це не впливає значним чином. У випадку випадіння опадів утворюється слабокислий дощ, який, знову ж таки, за словами вчених, не становить суттєвої небезпеки для навколишнього середовища», – запевнили в Укргідрометцентрі.

Синоптична ситуація в Україні зараз є динамічною – повітряні маси доволі швидко переміщуватимуться територією України найближчими днями.

«І за прогнозами, протягом наступної доби маса повітря, що містить перевищені концентрації SO2, вже практично повністю покине територію України, відходячи у східному напрямку», – наголосили в Укргідрометцентрі.

Нагадаємо, у четвер, 21 жовтня,  у селищах  Маневичі, Іваничі, а також у місті Камені-Каширському провели навчання щодо реагування різних служб на надзвичайну ситуацію – вибух у котельні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів