Поділитись:

На Тернопільщині стався землетрус: чи відчули його волиняни

Четвер, 23 вересня 2021, 11:37
На Тернопільщині стався землетрус: чи відчули його волиняни

Вранці 23 вересня на межі Тернопільської та Івано-Франківської областей стався землетрус магнітудою 4,3 бала, центр його був у Чорткові, але люди відчували поштовхи у радіусі 100 кілометрів.

Про це стало відомо з допису Головного центру спеціального контролю в фейсбуці.

«Сьогодні о 06:17:57 засобами Головного центру зареєстровано відчутний землетрус на території України. Попередні розрахунки: координати 48,93 пн.ш. 25,88 сх.д. Тернопільська область, магнітуда М=4.3, розрахункова інтенсивність 5 балів. За повідомленнями, землетрус відчувався людьми на відстані біля 100 км», – йдеться в повідомленні Головного центру спеціального контролю.

Факт землетрусу підтвердили у ДСНС Тернопільської області. Водночас вони підкреслили, що до негативних наслідків підземні поштовхи не призвели. За їхньою інформацією, підземні поштовхи найбільше відчувалися у Чортківському районі, частково у Тернопільському районі та в Тернополі.

Журналісти Інформаційного агентства «Конкурент» поцікавились у Юрія Барського, декана географічного факультету Волинського національного університету імені Лесі Українки, чи дійшли поштовхи до Волинської області:

«В географічній спільноті ВНУ жодної інформації про те, що землетрус був на території Волинської області – немає. Офіційної інформації про підземні поштовхи на Волині теж немає», – коментує науковець.

За класифікацією землетрус відноситься до помірних, відчувається людьми всередині приміщення. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів