Поділитись:

У Луцьку обговорили, як не втратити бізнес у «червоній» зоні (відео)

Середа, 20 жовтня 2021, 17:42
У Луцьку обговорили, як не втратити бізнес у «червоній» зоні (відео)

Коронавірусна пандемія, яка накрила світ у 2020 році залишила чимало наслідків у всіх сферах людського життя. І чи не найбільше постраждала від неї галузь бізнесу.

За інформацією Луцької міськради в місті 28% усіх представників бізнесу взагалі не відновили роботу, а 48% відновили її лише частково. Нині ситуація в країні з поширенням Covid-19 знову набирає обертів, і цілком можливо, що знову Луцьк опиниться у червоній зоні. Тож аби попередити майбутні труднощі, у Луцьку скликали круглий стіл, під час якого обговорили як не втратити успішний бізнес в період карантину.

«Ми не знаємо, що буде далі чи не зупиниться знову все на світі, чи не будемо ми знову сидіти вдома», – ділиться депутатка Луцької міської ради Алла Надточій. 

Відомо, що продовжувати діяльність в умовах жорсткого карантину дозволено тим закладам, які торгують предметами першої необхідності: Їжа, засоби гігієни тощо. Утім що робити тим підприємцям та виробникам, які ведуть діяльність у іншій сфері?

«Ми маємо абсолютно замкнутий цикл: від розробки постачання продукту, до повного виробничого циклу і реалізації продажу продукції. В нас працює 500 працівників. На сьогодні вже 262 співробітники вакциновані – це 46%. Нині держава створила умови, за яких будь-яке підприємство зможе працювати. Йдеться про вакцинацію усіх працівників. Буде сертифікат про вакцинацію – буде і робота. Зараз розважальні заклади працюють з обмеженнями. Зокрема, це лише 75% наповненості залу, персонал повинен бути вакцинований мінімум 80%. Утім, якщо введуть червону зону обмеження можуть стати жорсткішими», – коментує Олена Очеретна, власниця локального бренду «Жасмін».

Перевірка справжності сертифікатів про вакцинацію чи сертифікатів про відсутність хвороби – питання до поліції, позаяк саме вони з початку карантину перевірятимуть дотримання карантинних обмежень в транспорті, на вулицях чи в закладах. Тому, чи вдасться працювати у таких умовах, які створила держава – нині невідомо.

Інші деталі у відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів