Поділитись:

Розповіли, кого з волинян можуть усунути від роботи при відмові від вакцинації

Середа, 13 жовтня 2021, 09:45
Розповіли, кого з волинян можуть усунути від роботи при відмові від вакцинації

Зараз на Волині в розпалі четверта хвиля коронавірусної пандемії.  

У МОЗ попередньо оприлюднили рішення, кому необхідна обов'язкова вакцинація проти коронавірусу, у випадку переходу до «червоного» рівня епіднебезпеки. Він, зі слів експертів, може початись уже незабаром. Всупереч тому, що сьогодні Волинська область знаходиться у «помаранчевій» зоні, через стрімкий ріст усіх індикаторних показників новини не втішні.

Про це стало відомо з брифінгу головної санітарної лікарки Волинської області Наталія Янко.

З її слів, кількість хворих на території області невпинно збільшується.

«За останню добу COVID-19 підтвердили у 322 волинян. Дуже велика кількість померлих – 15 осіб лише за вчора. За рівнем летальності Україна займає лідируючу позицію серед решти країн Європи. Здебільшого помирають нещеплені особи і ті, як мають хронічні захворювання», – поінформувала лікарка.

Вона зазначила, що при перевищенні хоча б одного з індикаторних показників область негайно перейде в «червону» зону епідеміологічної небезпеки.

Проте лікарка закцентувала, що при «червоному» рівні епіднебезпеки дитячі садочки та школи області будуть працювати у звичному режимі без вимог 100% вакцинації співробітників.

«У той же час працівники сфери освіти входять до переліку тих осіб, які підлягають обов’язковій вакцинації. Це наказ МОЗ та Міністерства юстиції. Тому цим людям необхідно отримати щеплення, щоб не обмежувати себе у своїх діях, щоб функціонували й бізнес, й інші заклади», – зауважила Наталія Янко.

Водночас вона наголосила, що згідно з наказом Міністерства охорони здоров'я педагогам, а також працівникам органів центральної та виконавчої влади, соцпрацівникам та співробітникам «Укрпошти» дається один місяць, щоб вакцинуватись повністю.

«До прикладу, якщо вакцинуватися препаратом Coronavac сьогодні чи завтра, друге щеплення людина отримає через 14 днів, тож за місяць вважатиметься повністю вакцинованою. Якщо раніше вакцинація була добровільною, то сьогодні уряд вводить обов’язкову вакцинацію для того, щоб можна було спокійно жити, працювати і бути захищеним», – підкреслила фахівчиня.

Нагадаємо, що національна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій пропонує Міністерству освіти і науки розіслати рекомендований лист для того, щоб перенести початок канікул з 25 жовтня на 18 жовтня.

Також через початок четвертої хвилі Covid-19 на Волині збільшили кількість ліжкомісць для хворих на COVID-19 та лікарень, які надаватимуть їм медичну допомогу. На початку осені на Волині було 5 ковідних лікарень. Станом на 11 жовтня таку допомогу надають вже 14 медичних закладів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів