Поділитись:

Луцькі школярі грають у «Гру в кальмара»: чи несе небезпеку популярний серіал (відео)

Вівторок, 19 жовтня 2021, 17:43
Луцькі школярі грають у «Гру в кальмара»: чи несе небезпеку популярний серіал (відео)

Популярний корейський серіал «Гра в кальмара», який вийшов на Netflix побив усі рекорди по переглядах на цій стримінговій платформі.

Менше ніж за місяць серіал переглянули 111 мільйонів людей із більше ніж 90 країн світу. Попри популярність психологи б’ють на сполох, адже серіал є доволі жорстоким, а значна частина його глядачів – діти. Лучани уже почали помічати на дитячих майданчиках, що діти намагаються відтворити деякі сцени із фільмів.

«Перегляд фільмів які містять сцени насилля, де відбувається насилля заради насилля звичайно дуже негативно впливають на психіку людини. В контексті тому, що в дітей формується неправильне розуміння та ставлення до насилля і його значення в суспільстві. У дітей взагалі порушується особистісна сфера, збільшується кількість агресії до однолітків, можуть збільшуватися фантазії на агресивну тему і діти можуть вигадувати інші агресивні поведінкові прояви які у фільми і не були показані чи застосовані», – розповідає Ірина Грицюк, кандидатка психологічних наук, доцентка кафедри практичної та клінічної психології ВНУ ім. Лесі Українки.

Закордоном освітяни теж насторожилися. Наприклад, у Великій Британії, комітет з питань охорони освіти з ради Центрального Бедфордшира закликав дорослих «бути пильними, почувши повідомлення про те, що діти та молодь копіюють ігри із насильницькими діями».

Інші деталі дивіться у відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів