Поділитись:

У шкільній їдальні Ужгорода дітям видавали млинці у файликах (фото)

Неділя, 10 жовтня 2021, 13:47

У соціальних мережах опублікували інформацію про те, що в одній з ужгородських шкіл дітям у їдальні видавали млинці у канцелярських файлах. Прокуратура взялася вивчати обставини.

Зокрема, інформацію про цей випадок поширили у Facebook-групі «Ужгород Кримінальний», пише Громадське.

Там вказують, що в Ужгородської ЗОШ №6 щоденне меню — це «їжа, від одного погляду на яку стає огидно, не кажучи вже про її якість, корисність, смакові та поживні властивості».

Також у групі поширили відео, на якому показують страви зі шкільного меню. Зокрема там видно, що млинці на сніданок дітям видають у файлі для документів. Файл виготовлений із матеріалу, який під час нагрівання виділяє шкідливі речовини.

«Найдешевші продукти, порушення норм харчування, мінімум м'яса та інших потрібних дитячому організму продуктів — все це щоденні реалії, з якими зіштовхуються учні», — писали у Facebook-групі.

В Ужгороді прокуратура зараз вивчає можливість внесення відомостей до ЄРДР за оприлюдненими фактами, повідомила речниця Закарпатської обласної прокуратури Катерина Хижняк у коментарі «Укрінформу».

«Провести перевірку в школі прокуратура не може, це прерогатива управління освіти міськради. Але оскільки опубліковані відповідні факти порушення організації процесу харчування в місцевих ЗМІ та соцмережах, то слідчі вивчать викладені обставини», — сказала Хижняк.

Натомість у відділі інформаційної роботи Ужгородської міськради також запевнили, що вивчають ситуацію у цій школі.

«У міськраді розбираються з ситуацією. Якщо буде виявлено порушення в організації харчування учнів у цьому закладі освіти міста, то ми зі свого боку усіляко сприятимемо, аби підприємець поніс відповідальність», — повідомили у пресслужбі міськради.

Йдеться про підприємця, який виграв тендер на організацію харчування у школі.

Тим часом в Україні розробили нове меню для шкіл. Перша леді разом із шеф-кухарем Євгеном Клопотенком стали ідеологами зміни шкільного меню. Реформа системи шкільного харчування у 2020 році почалася з оновлення нормативної бази. Цього ж року влада взялася за імплементацію нових норм у школах і розробку здорового меню для учнів.

Українська влада представила оновлене рекомендоване меню для школярів. Воно складається зі 160 страв, які використовуватимуть залежно від кратності харчування для кожного окремого закладу освіти. Це меню містить як традиційні українські страви, так і популярні страви різних кухонь світу.

Наприклад, у меню на осінній період школярам пропонуватимуть сирну запіканку з бананом та ягідним кюлі, чахохбілі з куркою, кускус, шпундру та рибні нагетси.

Нові норми харчування почали діяти з 1 вересня 2021 року, а обов’язковими до виконання вони стануть з 1 січня 2022 року. Держава дає школам додаткові чотири місяці, щоб підготуватися до переходу на нове меню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів