Поділитись:

Головне у Луцьку: підсумки тижня

Неділя, 17 жовтня 2021, 21:00
Головне у Луцьку: підсумки тижня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині тижня, що минає:

Про автофіксацію правопорушень

З середи, 13 жовтня, ще на чотирьох локаціях у Луцьку і на одній волинській дорозі запрацюють прилади фіксації правопорушень, які контролюватимуть дотримання вимог ПДР в автоматичному режимі.

У Луцьку до системи під'єднають чотири нових прилади контролю «КАСКАД». Розташування приладів:

  • вул. В’ячеслава Чорновола, 17, напрямок спрямування приладу вул. Петра Маха, обмеження швидкості – 50 км/год;
  • вул. Ковельська, 144, напрямок спрямування приладу вул. Старицького, обмеження швидкості – 50 км/год; 
  • вул. Ковельська, 147, напрямок спрямування приладу вул. Лєскова, обмеження швидкості – 50 км/год;
  • вул. Конякіна, 18А, напрямок спрямування приладу вул. Ківерцівська, обмеження швидкості – 50 км/год.

Ще один прилад «КАСКАД» запрацює на 19 км+098 автодороги Н-22 Устилуг – Луцьк – Рівне, напрямок спрямування – м. Володимир-Волинський, обмеження швидкості – 50 км/год.

Про мережу супермаркетів Lidl

На ринок України готова зайти популярна в Німеччині мережа супермаркетів Lidl. Ці маркети можуть скласти конкуренцію українській мережі АТБ.

Попередньо відомо, що очолить головний офіс колишній керівник ції мережі у Польщі.

У компанії Schwarz, якій і належить відомий торговий бренд, вказали, що саме АТБ нібито копіює концепти Lidl. При цьому засновники німецького бренду стверджують, що розглядають український ринок як потенційно цікавий для впровадження нового продукту для споживачів.

Головне у Луцьку: підсумки тижня

Про екзотичну «картоплю»

Лучанка Наталія Боярчук любить все, що росте. Жінка із захватом та ентузіазмом розповідає по власний сад і город, який доглядає вже кілька років. На дачі під Луцьком у неї ростуть чуфа, арахіс, перуанський огірок циклантера, і навіть маракуя. А ще вже третій рік поспіль пані Наталія вирощує вдома батат. 

Батат – незвичайний овоч, який на смак нагадує гарбуз і моркву, за текстурою – картоплю, а корисними властивостями вигідно виділяється на фоні всього, що росте на городах українців. 

І хоча клімат для вирощування батату має бути стабільно теплим, в останні роки на Волині стало можливим вирощування цього овочу. Про особливості росту батати, а також про те, чому ця «солодка картопля» так активно завойовує серця і столи українців, пані Наталія розповіла у розмові з журналістами ІА «Конкурент»

Більше – у нашому матеріалі Не картоплею єдиною: лучанка на городі вирощує екзотичний батат (фото)

Головне у Луцьку: підсумки тижня

Про італійську тратторію

У Луцьку відкрили новий закладу громадського харчування, повідомили на фейсбук-сторінці бізнес-центру «Гранд персона»: 15 жовтня на проспекті Соборності, 11, відбулося відкриття нового закладу «Тратторія Фелічіта».

«Що на вас чекає? Нове італійське меню, затишний та вишуканий інтер’єр, велика дитяча кімната та багато класних емоцій», – йдеться в повідомленні.

Раніше на цьому місці діяла піцерія «Фелічіта».

Головне у Луцьку: підсумки тижня

Інші цікаві та важливі новини:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів