Поділитись:

В Україні створили перший чат-бот для психологічної допомоги підліткам

Субота, 16 жовтня 2021, 00:25

Міжнародний фонд Івана Франка випустив проєкт «Віртуальний друг», що є першим українським мультимедійним чат-ботом для психологічної допомоги підліткам.

Про це розповіли у Міжнародному фонді імені Івана Франка.

Telegram-бот, на ім'я «Селя», створений для соціальної адаптації підлітків. Він допомагатиме краще зрозуміти себе, налагодити стосунки з батьками, вчителями та друзями й прийняти правильні рішення.

Психологами проєкту було розроблено 250 діалогів, які поєднані логіко-семантичним зв’язком і охоплюють найактуальніші теми: стосунки в школі; стосунки з батьками; стосунки з друзями та про пошуки себе і свого «Я».

Чат-бот любить жартувати, користується молодіжним сленгом та в діалогах використовує професійні поради психологів. Але ніяк не замінює професійну психологічну допомогу і не проводить психологічні консультації.

Чат-бот Селя містить елементи штучного інтелекту, що дає можливість удосконалюватися і розширювати контент. Через емпатію проєкт допомагатиме підліткам долати психоемоційні розлади. Усе спілкування відбуватиметься конфеденційно.

Потоваришувати з «Віртуальним другом» можна  у Telegram – @Sela_Vi_bot.

Нагадаємо, Instagram вводить нову функцію, яка буде відмежувати підлітків від «шкідливого контенту» та закликати робити паузи у користуванні застосунком.

Крім того, українські студенти створили додаток для боротьби з депресією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів