Поділитись:

Нова функція Instagram для психічного захисту підлітків

Вівторок, 12 жовтня 2021, 07:35
Нова функція Instagram для психічного захисту підлітків

Instagram вводить нову функцію, яка буде відмежувати підлітків від «шкідливого контенту» та закликати робити паузи у користуванні застосунком.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на The Verge.

«Ми маємо намір представити те, що, я думаю, матиме велике значення: коли наші системи будуть бачити, що підлітки дивляться один і той же контент знову і знову і він не сприяє їх добробуту, ми спонукатимемо підлітків до перегляду іншого контенту», – розповів віцепрезидент Facebook з глобальних питань Нік Клегг.

За його словами, попри плани скасування платформи Instagram Kids й надання батькам додаткових інструментів контролю для спостереження за підлітками, у компанії планують запровадити функцію «зробіть перерву». Вона, зокрема, пропонуватиме підліткам відпочити від користування додатком. Водночас поки невідомо, як саме це відбуватиметься. Однак у компанії додали, що функцію тестують і вона з'явиться незабаром.

Зазначається, що таким чином у Facebook сподіваються зменшити репутаційні втрати після виступу перед сенаторами ексспівробітниці компанії Френсіс Хаген. За її словами, у Facebook знали про деструктивність алгоритмів компанії, які видають дітям матеріали, здатні зашкодити їхній психіці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів