Поділитись:

В Україні заблокували з десяток "груп смерті", розміщених у Telegram

Середа, 10 березня 2021, 02:16

фото ілюстративне

На початку березня в Україні заблокували понад 10 "груп смерті", які були розміщені у "Телеграмі".

До цієї операції долучилися користувачі Telegram чат-боту "СтопНаркотик", – повідомляє Міністерство внутрішніх справ.

Департамент кіберполіції та Управління ювенальної превенції Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України разом із представниками факультету № 4 (кіберполіції) Харківського національного університету внутрішніх справ вжили спільних заходів щодо виявлення у соціальних комп’ютерних мережах "груп смерті". За результатами моніторингу було встановлено, що на теперішній час такі групи розміщуються у месенджері Telegram.

На початку березня 2021 року представники факультету № 4 університету – розробники чат-боту "СтопНаркотик" – звернулися до користувачів чат-боту з проханням взяти участь в акції щодо масового надсилання скарг на «групи смерті» у месенджері Telegram, в яких поширюють інформацію про "безпечні способи" суїциду, закликають та підбурюють молодь до небезпечної поведінки, нанесення собі самоушкоджень тощо.

За допомогою громадян у месенджері Telegram було заблоковано десяток електронних адрес "груп смерті". Робота щодо виявлення та блокування таких груп буде продовжуватися й надалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів