Поділитись:

У Луцьку зніматимуть фентезійну комедію

Понеділок, 11 жовтня 2021, 17:09

Триває робота над написанням сценарію до художнього фільму «МакМуха», події якого розгортатимуться у Луцьку. Це буде повнометражна фентезійна комедія, дія якої відбувається в 21-му та 16-му століттях.

В основі сценарію – тема «диванної експертизи», а головний герой – водій таксі, який звик на усе нарікати та мати власні розв'язання злободенних проблем. Та одного дня йому довелося на власному досвіді, ризикуючи життям, перевірити свою «експертну думку» на міцність. 

Автори стрічки «МакМуха» — кінокомпанія «Фреш продакшн», в описі до фільму інтригують ще більше: «Диванні експерти знають все, адже мають під рукою смартфон. Але чи допоможе смартфон у 16-му столітті, якщо окрім нього не маєш нічого. Навіть одягу».

Сценарист Дмитро Капранов-молодший зазначає, що попри фентезійний жанр, фільм вийде дуже реалістичний, а окремі події будуть взяті із повсякденного життя. 

Гроші на написання сценарію «Фреш продакшн» виграла у конкурсній програмі «Розвиток кінопроєкту» від Українського культурного Фонду, за підтримки Волинської кінокомісії. 

Як зазначив заступник голови ГО «Волинська кінокомісія» Сергій Шараєвський, організувати знімальний майданчик в Луцьку – це не лише найкраща реклама і промоція нашого міста на всю Україну, а й інвестиція у нього. Знімальна група у складі 100-150 людей проживатиме у місцевих готелях, харчуватиметься у луцьких кафе та ресторанах, користуватиметься транспортом наших перевізників та найматиме акторів для фільмування масових сцен. 

Крім Луцька, знімання відбуватимуться в Острозі та Києві. Саме з цими трьома містами пов’язаний сюжет фільму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів