Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 4 жовтня

Понеділок, 04 жовтня 2021, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка,  4 жовтня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині за понеділок, 4 жовтня.

Про будинки для працівників СБУ

До кінця 2024 року Управління Служби безпеки України у Волинській області має намір звести багатоквартирні будинки в селі Струмівка Луцького району.

Тендер на роботи з нового будівництва багатоквартирних житлових будинків за адресою вулиця Подільська, 30, у Струмівці Управління Служби безпеки України у Волинській області вже оголосило. Пропозиції від учасників прийматимуть до 18 жовтня, а аукціон розпочнеться 19 жовтня.

Вартість будівництва оцінили у понад 110 мільйонів гривень.

Проєкт розробила Студія архітектури і дизайну Domum Group. Він передбачає будівництво двох 4-поверхових будинків, у яких нараховуватиметься по 48 квартир, влаштування під’їздів та пішохідних тротуарів, автостоянок, майданчика для дітей, майданчика для сміттєзбірників, майданчика для вигулу собак тощо.

Про транзитний двір

У Луцьку мешканцям будинків Кравчука 34 та 34а набридло жити в постійному страху за себе та своїх дітей. Прямо через їхній двір пролягає дорога, по якій щодня рухається шалений трафік авто.

У ситуації спробували розібратися журналісти телеканалу «Конкурент TV».

Місцеві кажуть: найбільше скупчення автівок створюють батьки, які підвозять своїх дітей до школи поблизу, а також продавці та відвідувачі ринку. Нерідко подвір’ям «літають» навіть вантажівки.

Про побитого армійця

У неділю, 3 жовтня, в Торчині виникла бійками між невідомими особами та чоловіком у військовій формі.

У пресслужбі поліції Волинської області повідомили, що особи усіх учасників бійки встановили, сьогодні відшукали і військового. Однак від написання заяви той відмовився, мотивуючи тим, що претензій ні до кого не має.

Сьогодні вдень поліцейські у співпраці з громадськістю виявили чотирьох чоловіків віком 20-25 років, які були причетні до вчорашнього конфлікту. Вони в присутності місцевих мешканців попросили вибачення у військового та привселюдно розкаялись. На всіх поліцейські оформили відповідні адміністративні матеріали за статтею 173 КУпАП.

Про збитого поліцейськими велосипедиста

Трагічна дорожньо-транспортна пригода трапилась 1 жовтня, близько 20:00 у селищі Локачі. У пресслужбі поліції Волині запевнили, що правоохоронці на службовому авто рухались на виконання завдання з увімкненими проблисковими маячками.

Під час руху неосвітленою дорогою перед службовим авто у невстановленому місці зненацька почав переходити дорогу чоловік з велосипедом в руках. Поліцейські спробували уникнути аварії, однак в них цього  не вийшло і автомобіль збив велосипедиста.

Постраждалого доставили в лікарню. А вранці він помер.

Ще 1 жовтня на місці події слідчі ДБР провели невідкладні слідчі дії, досудове слідство проводить також ДБР.

Інші цікаві та важливі новини:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів