Поділитись:

Інформація про кінцевого бенефіціарного власника: Мін'юст нагадує про штрафи

Вівторок, 28 вересня 2021, 17:10
Інформація про кінцевого бенефіціарного власника: Мін'юст нагадує про штрафи

До 10 жовтня громадським організаціям потрібно оновити інформацію про кінцевого бенефіціарного власника, інакше – штраф 51 тисяча гривень.

Про це інформує пресслужба Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

Волинянам необхідно до 10 жовтня 2021 року подати інформацію про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи. Штраф за неподання або несвоєчасне подання інформації про КБВ юридичної особи становить від 17 до 51 тис. грн.

«Структура власності є офіційним документом і готується в довільній формі та є схематичним зображенням усіх осіб, які прямо чи опосередковано володіють юридичною особою самостійно чи спільно з іншими особами», – зазначає заступник начальника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції у Волинській області Ольга Семенюк.

Інформацію про кінцевого бенефіціарного власника подають усі юридичні особи, окрім політичних партій, їх структурних утворень, професійних і творчих
спілок, організацій роботодавців, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, релігійних організацій, державних органів, органів місцевого самоврядування, їх асоціацій, державних та комунальних підприємств, установ, організацій.

Інформацію про кінцевого бенефіціарного власника можна подати кількома способами:

  • безпосередньо звернутись до державного реєстратора юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців або центру надання адміністративних послуг;
  • надіслати необхідний пакет документів поштою, у цьому випадку підписи на заяві про державну реєстрацію мають бути нотаріально посвідчені;
  • подати інформацію під час проведення інших реєстраційних дій, при вчиненні яких передбачено подання документів для встановлення відомостей про КБВ.

Перелік документів для подання інформації про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи:

  • заява щодо державної реєстрації юридичної особи – громадського формування форма 4 (встановлена форма);
  • структура власності за формою та змістом відповідно до Наказу про структуру власності (довільна форма);
  • нотаріально засвідчена копія документа, що посвідчує особу, яка є КБВ юридичної особи, – для фізичної особи – нерезидента та, якщо такий документ оформлений без застосування засобів Єдиного державного демографічного реєстру, – для фізичної особи – резидента.

Отримати детальні консультації можна у Відділі державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань у Волинській
області Західного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Львів) за тел.: (0332) 78-46-69, 78-46-68.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів