Поділитись:

Львівській фірмі дозволили купити Луцький спиртзавод

П'ятниця, 20 серпня 2021, 23:03

Антимонопольний комітет України дозволив компанії ТОВ «Вест Вей» (Львів) купити Луцький спиртзавод за 54,7 млн ​​грн.

Дане питання держрегулятор розглянув на засіданні 19 серпня, а відповідне рішення оприлюднив на сайті 20 серпня.

Повідомлялося, що право на приватизацію даного активу за 108,48 млн грн на онлайн-аукціоні 30 березня виграло ТОВ «АС Інвест Груп» (Львів), однак відмовилося від підписання договору купівлі-продажу об'єкта. Відповідно, право на приватизацію спиртзаводу перейшло до наступного учасника аукціону, який запропонував найбільшу суму угоди – компанії «Вест Вей» з її ціновою пропозицією в 54,7 млн ​​грн.

За даними Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців, ТОВ «Вест Вей» зі статутним капіталом 1 млн грн зареєстровано в 2016 році, воно займається будівництвом житлових і нежитлових приміщень. Його кінцевий бенефіціар – Володимир Каїнський.

Згідно з інформацією на сайті «ProZorrо.Продажі», в торгах 30 березня брали участь п'ять компаній. Крім «АС Інвест Груп» і «Вест Вей», ТОВ «Рент авто Україна» (Львів) запропонувало 24,7 млн ​​грн, ТОВ «Млинівський м'ясокомбінат» (селище Млинів Рівненської області) – 21 млн грн, а ТОВ «Інсула Кепітал» (Київ) – 20,7 млн ​​грн.

Луцьке МПД налічує 1024 найменуваннь будівель, обладнання, рухомого та іншого майна, в число яких входять адміністративний та виробничі корпуси, спиртосховища, склади, майстерні, градирня, бардосховище та інші об'єкти загальною площею 11,29 тис. Кв. м.

Компанія ТОВ «АС Інвест Груп» 30 березня виграла аукціон з приватизації окремого майна Луцького спиртзаводу (Волинська область) за 108,5 млн грн, що в 5,2 рази перевищило стартову ціну активу.

ФДМ у 2021 році запланував продати сім спиртозаводів, які на даний час входять до складу держпідприємства «Укрспирт». Це Борщівський (Тернопільська область), Караванський (Люботин, селища Караван і Барчани Харківської області), Липницький (Житомирська область), Новоборовицький (Чернігівська область), Іваньківський (села Іваньки і Поташ Черкаської області); Ковалівський (Тернопільська область) та Тростянецький (Вінницька область) спиртзаводи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів