Поділитись:

На Волині судили атовця, який прикрасив акваріум бурштином

Субота, 25 вересня 2021, 09:41
На Волині судили атовця, який прикрасив акваріум бурштином

На Волині судили учасника бойових дій, нагородженого відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції» та нагрудним знаком Міністра оборони України «Знак пошани». У нього вдома шукали зброю, натомість, знайшли 300 грамів бурштину. 

Вирок ухвалив Любешівський районний суд Волинської області 20 вересня.

Як вбачається із вироку, оперативний співробітник СБУ володів інформацією про те, що, нібито, учасник бойових дій тримав вдома  бойову гранату «РГД-5», бойові патрони до нарізної зброї, малокаліберної гвинтівки. Цю інформацію він передав поліції, а там відкрили кримінальне провадження. В рамках провадження суд виніс ухвалу про проведення обшуку у помешканні атовця. 

В результаті обшуку зброї та боєприпасів у будинку учасника АТО не знайшли. Зате знайшли близько 300 грамів бурштину. Дорогоцінним камінням чоловік прикрашав акваріум.

На суді атовець пояснив, що у 2015 році рибалив в одному із сіл Зарічненського району Рівненської області. Повертався звідти повз місця масового видобутку бурштину, де на той час одночасно «працювало» кілька сотень людей. В якийсь момент почалася паніка і люди почали тікати. Скориставшись цим, він зупинився, та підняв із землі жменю дорогоцінного каміння, загальною вагою близько 300 грамів. В подальшому використовував його для декоративного оздоблення акваріуму вдома.

Дослідивши всі докази у справі, суд виправдав чоловіка і по звинуваченню у незаконному поводженні зі зброєю, і по незаконному зберіганні бурштину-сирцю. Щоправда, дорогоцінне каміння в учасника АТО все ж вилучили в дохід держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 


 

Надрукувати
мітки:
коментарів