Поділитись:

Шарпанина з муніципалами у Луцьку: учасник конфлікту розповів свою версію

Понеділок, 20 вересня 2021, 14:50
Шарпанина з муніципалами у Луцьку: учасник конфлікту розповів свою версію

фото ілюстративне

У неділю, 19 вересня, Департамент муніципальної варти Луцької міської ради опублікував повідомлення, у якому йшлося про шарпанину, що виникла між інспектором та громадянами, відносно яких склали адмінматеріали за порушення правил паркування на вулиці Кафедральній, 1.

За повідомленням муніципалів, чоловіки вирвали з рук інспектора службовий телефон.

Один із учасників події, фото якого поширили муніципали, Олександр, розповів ІА «Конкурент», що він був лише свідком конфлікту, а не порушником. Власне, йому штраф не виписували, адже він припаркував своє авто у дворі церкви. Однак опинився в епіцентрі скандалу.

Зі слів Олександра, до муніципальної варти звернулася жінка, яка проживає неподалік від Будинку молитви. Вона поскаржилася на те, що авто перекрило їй виїзд з двору.

«Авто туди ніяк заїхати не могло, адже доїзд перекритий шинами. Ніякої машини там не було. А жінку цю вже в церкві всі знають, вона постійно скаржиться», – розповідає Олександр.

Чоловік розповів, що інспектор муніципальної варти Олег Крищук почав виписувати штрафи водіям, чиї автівки були припарковані на території церкви. Хоч, зі слів Олександра, вони не перешкоджали руху пішоходів.

Прихожани церкви просили не виписувати штрафи та обіцяли, що авто роз'їдуться впродовж години. Адже припаркувати транспорт біля церкви дійсно немає де. Окрім того, поряд постійно знаходиться чимало нерозмитнених транспортних засобів, які займають чимало території.

Але інспектор муніципальної варти зайняв принципову позицію.

Зі слів Олександра, конфлікт розпочався з того, що інспектор почав знімати людей, які вступили з ним у суперечку, на телефон. В цей час на місце події підійшов Олександр з Віталієм. Олександр переконує, що ніхто навмисне телефон з рук інспектора не виривав, він випав внаслідок штовханини.

Після цього, сказав Олександр, інспектор муніципальної варти викликав поліцію та заявив, що його побили та відібрали телефона.

Патрульні, які прибули на виклик, намагалися врегулювати конфлікт, спілкувалися з обома сторонами. Окрім того, зі слів Олександра, на місце викликали слідчо-оперативну групу.

«Це Віталій, який потрапив на фото разом зі мною, мав би викликати поліцію. Адже це в нього лишилися садна після шарпанини. І це видно на відео, яке знімали люди», – розповідає Олександр.

Чоловік обурений, що інспектор муніципальної варти опублікував його фото, назвавши порушником. Олександр додав, що зазнав моральної шкоди після того, як його фото потрапили у ЗМІ, адже його упізнали багато знайомих.

«Навіщо було, не розібравшись у ситуації, публікувати фото людей і писати неправду? Тим більше про те, що ми вийшли з церкви. Це найбільше заділо, адже ніхто не бачив, звідки ми вийшли, можливо, просто проходили повз», – додав Олександр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів