Поділитись:

Луцьких лікарів вчать надавати допомогу по-європейськи (фото, відео)

Неділя, 19 вересня 2021, 14:08

В рамках спільного проєкту Світового банку, МОЗ і Всеукраїнської ради реанімації у Луцькій міській клінічній лікарні проводяться навчання працівників приймального відділення і травмпункту. Робиться це для того, аби покращити співпрацю між екстреною допомогою і приймальним відділенням, що підвищить якість надання допомоги. І кінцева ціль, звичайно, це врятовані людські життя.

 

 

 

Медичний директор центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Волинської області, інструктор Європейської ради реанімації Анатолій Каленюк розповів, що навчання проводяться по 4 курсах – допомога травмованим, розширені реанімаційні заходи, а також у діток, та надання допомоги при невідкладних станах. Всі ці програми є сертифіковані. Такі курси проводяться інструкторами Всеукраїнської ради реанімації, Європейської ради реанімації та інструкторами асоціації травми.

12 медсестер та 8 лікарів у суботу на неділю, 18 та 19 вересня, вчилися надавати допомогу травмованим.

 

 

«Для всіх медичних працівників це нове. Найважче поламати той стереотип про те, що медицина це не те, що ти провчився у коледжі, наприклад, і на цьому все. Кожна галузь, в тому числі і екстрена медицина, розвивається інтенсивно. Важко переламати оцей стереотип мислення і дати медсестрі зрозуміти, що від неї досить багато залежить, і в критичній ситуації вона може взяти на себе роль не тільки медсестри, а роль лідера. І оці нові знання їм дають право це робити», – розповідає  Анатолій Каленюк.

Навчання працівників також проводить курс інструктор Європейської ради реанімації, асистент кафедри екстреної медичної допомоги та медицини катастроф військової кафедри Тернопільського державного медичного університету Юрій Денисюк.

Самі ж працівники лікарні дуже задоволені таким навчанням.

«Мені подобається, цікаво, доступно пояснюють та показують. У мене стажу 40 років, а я багато чого не знала», – зізнається медсестра приймального відділення Валентина Тарасюк. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЧИТАТЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 березня 2024
15 березня 2024
13 березня 2024
29 лютого 2024
28 лютого 2024
23 лютого 2024
20 лютого 2024
18 лютого 2024
15 лютого 2024
14 лютого 2024