Поділитись:

Волинянин, який представляє Президента в КСУ, розповів, чим загрожують Україні вибори в РФ (відео)

П'ятниця, 17 вересня 2021, 16:29
Волинянин, який представляє Президента в КСУ, розповів, чим загрожують Україні вибори в РФ (відео)

Росія змушує до виборів громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях. Це дуже загрожує нашій держав, адже такі дії суперечать міжнародним конвенціям.

Про це в ефірі «24 каналу» сказав представник Президента України в Конституційному Суді Федір Веніславський.

За його словами, поведінка влади країни-окупанта з населенням тимчасово окупованих територій – це грубе порушення норм міжнародного права.

«Вибори до Держдуми для України несуть очевидну загрозу», – наголосив Веніславський.

Він зауважив, що наша держава повинна безперечно реагувати і звертатись до світової спільноти. Верховна Рада ухвалила своє рішення щодо невизнання виборів до Держдуми і звернулась до міжнародних інституцій.

Як реагуватиме світ на вибори

Представник президента в КСУ вважає, що чим більше буде фактів реагування від України та міжнародних партнерів на грубе, цинічне порушення Росією принципів, тим незручніше вона та її посадовці почуватимуться у взаєминах з цивілізованим світом.

«Я думаю, що одностайної жорсткої реакції навряд чи варто очікувати», – сказав Веніславський.

Він пояснив, що є країни-сателіти або ті, які поділяють філософію володарювання в Кремлі. Зокрема мовиться про Білорусь і Венесуелу.

«Вони виступають проти визнання окупованими частини території України, проти підтримки резолюції ООН і комітетів Генасамблеї», – додав він.

Довідково:
Федір Володимирович Веніславський народився 16 травня 1969 року у смт Олика Ківерцівського району Волинської області.
У 2014 році брав участь у виборах до Верховної Ради як самовисуванець від одномандатного мажоритарного округу № 23 (Волинська область).
У червні 2019 року виступав як представник Президента України в Конституційному суді в судовому процесі щодо конституційності Указу президента з приводу дострокового припинення повноважень Верховної Ради. Член Комісії з питань правової реформи з 7 серпня 2019 року.
На позачергових парламентських виборах 2019 року був обраний народним депутатом від партії «Слуга народу», будучи № 88 у списку. Безпартійний. Член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки.
З 3 червня 2019 року є представником Президента України Володимира Зеленського у Конституційному Суді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів