Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин четверга, 16 вересня

Четвер, 16 вересня 2021, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин четверга, 16 вересня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за четвер, 16 вересня.

Про подвійне вбивство і 80 тисяч доларів

 

Убитий співкамерником у Луцькому СІЗО чоловік, який зарубав свою дружину і доньку, залишив чималі гроші на банківському рахунку колишньої дружини.

Про те, кому тепер дістануться гроші, розповів начальник Головного управління Національної поліції у Волинській області Юрій Крошко в інтерв'ю ІА ВолиньPost.

Звинувачений у смерті дружини і доньки Василь Пилипюк, якого згодом до смерті побили у Луцькому СІЗО, незадовго до вбивства намагався скоїти самогубство. На той момент чоловік мав при собі пакет із величезною сумою грошей – понад 77 тисяч доларів і майже 169 тисяч гривень.

Зі слів Юрія Крошка, після спроби самогубства чоловіка доставили у психіатричну лікарню, а за грошима прийшла законна дружина. Коли ж сталося вбивство, правоохоронці з'ясували, що за кілька днів до кривавої розправи кошти з’явилися на рахунках дружини.

«Ні чоловік, ні дружина не захотіли розповідати про їхнє походження.. Казали лише, що це – власні кошти сім’ї. Жодної інформації чи версій про їхнє злочинне походження не було. Тому і не було підстав не віддавати їх дружині», – зазначив начальник ГУНП у Волинській області.

Ці гроші і тепер знаходяться на рахунках жінки.

Головне у Луцьку: ТОП новин четверга, 16 вересня

Про скандальну «Юнону»

Роботу салону «Юнона» в центрі Луцька, де надають інтимні послуги, не можуть закрити, адже тільки-но документують протиправну дільність і припиняють їхню роботу, приїжджають нові люди і починають роботу з нуля.

Про це розповів начальник Головного управління Національної поліції у Волинській області Юрій Крошко в інтерв'ю ІА ВолиньPost.

Зі слів Юрія Крошка, люди, причетні до діяльності так званого салону еротичного масажу «Юнона», який працює в центрі Луцька, достатньо нахабні. Вони змінюють персонал, умови роботи і продовжують працювати.

«Справа в тому, що, як тільки ми документуємо протиправну дільність і припиняємо їхню роботу, приїжджають нові люди, діяльність яких не документувалася – нові прізвища, нові обличчя – і починають роботу з нуля», – пояснив начальник Головного управління Національної поліції у Волинській області.

Юрій Крошко зазначив, що проблема із салоном «Юнона» не луцького походження, адже йдеться про мережу закладів по всій Україні. Організатори – люди з Дніпра. І вони одні і ті ж по всій Україні. Серед дівчат, які працюють в «Юноні», волинянок теж немає.
Головне у Луцьку: ТОП новин четверга, 16 вересня

Про зрізання дерев на Соборності

Сьогодні на проспекті Соборності, 20 у Луцьку зрізали два дерева.

На ситуацію відреагував депутат від фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик. 

Він поцікавився у начальниці відділу екології Луцькради Оксана Лисак, чи дійсно дерева зрізали неправомірно. 

"Ми перевірили інформацію. У департамент ніхто не звертався і ми не надавали дозвіл на зрізання цих дерев. Взагалі такі ситуації виникають часто через те, що порушникам ліпше заплатити штраф, ніж по закону заплатити відновлюючу вартість", – розповіла Оксана Лисак.

А от начальниця відділу контролю за благоустроєм та санітарним станом Департаменту муніципальної варти Тетяна Головій стверджує, що на місце виїжджав інспектор, який не виявив порушень. Адже роботи проводилися в межах реконструкції площі.

"Якщо роботи проводяться в межах будівельного майданчика, то згідно з постановою "Про порядок видалення кущів і газонів", що затвердено Кабміном, не потрібно брати окремий дозвіл на зрізання дерев", – пояснила Тетяна Головій. 

Інформацію про те, що дерева були зрізані таки законно підтверджує й начальник відділу з благоустрою міста та поводження з побутовими відходами департаменту житлово-комунального господарства Іван Козак. 

"Все, що робиться умежах реконструкції та капітального будівництва, – все законно", – зазначив очільник відділу.

Головне у Луцьку: ТОП новин четверга, 16 вересня

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів