Поділитись:

В Україні буде карантин? Нові карантинні обмеження

Понеділок, 13 вересня 2021, 22:51

Кабінет Міністрів України ухвалив нові карантинні обмеження для запобігання поширенню COVID-19.

ухвалив зміни до постанови № 1236,

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

«Запропоновані нами зміни – це можливість стримувати епідемічну ситуацію та зберігати економічну активність країни. Ми говоримо про те, що сьогодні є можливість вакцинуватися та бути захищеним у кожного, наявної вакцини для цього достатньо», – зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Зокрема, ухвалені зміни до постанови № 1236 передбачають, що COVID-сертифікат матиме дві опції: жовту або зелену відмітку; та міститиме інформацію про вакцинацію: негативний результат тестування, який діє 72 години, або одужання від COVID-19. Так званий «жовтий» сертифікат матиме інформацію про перше щеплення, а «зелений» - про повний курс.

Так, у разі введення жовтого рівня епідемічної небезпеки спрощено вимоги до роботи навчальних закладів. Вони працюватимуть за умови наявності не менше як 80% працівників з «жовтими» чи «зеленими» COVID-сертифікатами.

Водночас обмеження жовтого рівня епіднебезпеки не будуть застосовуватися, якщо всі учасники та щонайменше 80% організаторів масових заходів, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть «жовтого» чи «зеленого» COVID-сертифікату.

Зазначається, що остаточне рішення про те, чи надавати послуги тільки вакцинованим, чи дотримуватись всіх карантинних обмежень, залишається за власником.
Читайте також: Динаміка госпіталізацій вийшла за межі «зеленої» зони у чотирьох областях – МОЗ

У разі введення червоного рівня епідемічної небезпеки заклади освіти працюватимуть лише якщо 100% працівників мають «зелений» COVID-сертифікат.

Крім того, чинні обмеження червоного рівня не будуть застосовуватися за умови наявності у всіх учасників, працівників та організаторів масових заходів, у тому числі релігійних, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, розважальних закладів, ТРЦ, закладів громадського харчування, ринків, спортзалів та басейнів «зеленого» COVID-сертифікату.

Водночас, за умови наявності в особи, що перетинає кордон України, «жовтого» чи «зеленого» сертифіката про вакцинацію або одужання від COVID-19, вона може не проходити самоізоляцію. Це також стосується осіб, які прибувають з тимчасово окупованих територій.

«COVID-сертифікати матимуть кольорові відмітки виключно в цифровому форматі, друкувати на папері відповідного кольору не потрібно», - зауважили у пресслужбі МОЗ.

Постанова набирає чинності через 7 днів з моменту публікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 березня 2024
19 березня 2024
14 березня 2024
13 березня 2024
07 березня 2024
02 березня 2024
01 березня 2024
29 лютого 2024