Поділитись:

Держкомісія розгляне встановлення «жовтого» рівня по всій Україні

Середа, 08 вересня 2021, 14:01
Держкомісія розгляне встановлення «жовтого» рівня по всій Україні

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій найближчим часом розгляне встановлення "жовтого" рівня епідеміологічної небезпеки на території всієї України.

Про це під час засідання уряду сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«З початком осіннього періоду спостерігається погіршення епідемічної ситуації. Станом на вчора в Україні зафіксовано понад 2,7 тис. випадків захворювання і поступово ця цифра йде вгору. Тому задля уникнення можливих жорстких локдаунів або червоних зон ми маємо діяти на випередження. Ми повертаємося в режим роботи регулярних засідань комісій ТЕБ та НС, вже найближчими днями відбудеться відповідне засідання, де буде розглядатися питання встановлення жовтого рівня епіднебезпеки по всій країні», – сказав Шмигаль.

Прем'єр-міністр закликав громадян вакцинуватися, і нагадав, що вакцинація – один з шляхів забезпечення нормального навчання в школах. 

Попередньо Міністерство охорони здоров'я подало в Кабінет міністрів клопотання з проханням перевести Україну з «зеленого» на «жовтий» рівень епідемічної безпеки і, як наслідок, з 13 вересня посилити карантинні обмеження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів