Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 13 вересня

Понеділок, 13 вересня 2021, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 13 вересня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині за понеділок, 13 вересня.

Про головного лікаря обласної лікарні

Волинська обласна клінічна лікарня – епіцентр медицини Волині, де надають допомогу найважчим хворим. Тут чи не щодня рятують життя, проводять детальну діагностику та складні операції, як планові, так і екстрені. Судинний хірург Олександр Дудар, який очолює лікарню, має багаторічний досвід у таких операцій. Каже, пам’ятає чи не кожного свого пацієнта, а деякі історії й взагалі глибоко запали в душу. Однак впродовж останнього року в операційну майже не заходив – заклопотаний управлінськими функціями. Тож журналісти ІА «Конкурент» розпитали Олександра Дударя не лише про багатий хірургічний досвід, а й про те, чим сьогодні живе обласна клінічна лікарня. Які можливості дала і які проблеми створила реформа медичної галузі, та як на нас вплинув коронавірус. 

Не дивлячись на нескінченний потік завдань і відвідувачів  з невідкладними питаннями, головний лікар знаходить час для ґрунтовної розмови, адже розповісти є про що. За останні декілька років лікарня істотно змінилася, як і вся медицина. Та й не тільки медицина, а все суспільство.

Більше – у нашому матеріалі «Коли йду в операційну – я відпочиваю», – головний лікар Волинської обласної лікарні

Олександр Дудар – в.о. головного лікаря Волинської обласної клінічної лікарніОлександр Дудар – в.о. головного лікаря Волинської обласної клінічної лікарні

Про ДТП у Ківерцях

Вчора, 12 вересня, близько 19:00 у Ківерцях автомобіль збив 8-річного велосипедиста

Внаслідок удару дитина отримала тілесні ушкодження. Її госпіталізували у Волинську обласну дитячу лікарню. 

Зі слів заступника генерального директора КП «Волинське обласне дитяче територіальне медичне об’єднання» з хірургічної роботи Ігоря Дородних, наразі стан у дитини важкий. Хлопчик перебуває у відділенні реанімації. Доставили його тяжким. Постраждалий отримав відкриту черепно-мозкову травму, перелом гомілкової кістки та множинні забійні садна. 

Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 13 вересня 

Про ремонт проспекту Грушевського

Івано-франківське архітектурне проєктно-консалтингове бюро Urban Progress завершило роботу над концепцією реорганізації проспекту Грушевського у Луцьку.

До 1980 року проспект Грушевського у Луцьку був бульваром, де в центральній частині знаходилася пішохідна зона, а по обидві сторони вулиці була алея з каштанів. Тож проєктанти мали на меті повернути бульвар.

Окрім реорганізації проїзної частини, запроєктовані зони для паркування, озеленення та велодоріжки по обидві сторони вулиці.

«Якщо в цифрах, то це двосмугова проїзна частина довжиною 1,3 км з доданими лівоповоротними смугами на основних перехрестях, де передбачено близько 200 паркомісць. Для безпеки пішоходів та велосипедистів (зниження швидкості на переїзді), інклюзивності та безперервності руху через заїзди на прибудинкові території передбачена піднята лінія тротуарів. Також вздовж проспекту запроєктовано 135 нових дерев (старі теж максимально збережені) та близько 200 кущів», – зазначено в дописі бюро у фейсбуці.

Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 13 вересня

Про «стрітрейсерів»

У центрі Луцька невідомі влаштували «автоперегони» на легковиках у вечірній час.Про це ІА «Конкурент» повідомили читачі.

У вечірній час на проспекті Волі, поруч із ЦУМом, двоє водіїв вирішили з'ясувати, чия «тачка» крутіша. Вони влаштували «димний» старт неподалік від вулиці Паркової, пронеслись через пішохідний перехід, повз поворот на Винниченка і поїхали у напрямку Шевченка.

Дим від горілої резини ще деякий час висів над проспектом Волі.

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів