Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 10 вересня

П'ятниця, 10 вересня 2021, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 10 вересня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині за п'ятницю, 10 вересня.

Про молитовний сніданок

Сьогодні у Луцьку відбувся третій молитовний сніданок. Захід почався о 9 ранку та відбувався в Волинському академічному обласному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка.

Його відвідали очільники міста, області, депутати, керівники релігійних громад, відомі волиняни, представники різноманітних громадських організацій та волонтери. Гостей молитовного сніданку вдалося розмістити за 18 столами.

Під час сніданку виголосили 7 молитов. Першу молитву за державу виголосив єпископ Йосафат. Молитву за мир виголошував митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

На події збирали гроші для Луцького неонатального центру.

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 10 вересня

Про громадський транспорт

У Луцьку тимчасово змінять режим руху громадського транспорту через проведення у місті змагань «Лучеськ півмарафон 2021». У неділю, 12 вересня, з 8:00 і до завершення змагань буде перекритий рух на деяких вулицях за маршрутом півмарафону.  Рух тролейбусів до закінчення заходу призупинять.

Автобуси у цей день з 8:00 до 11:00 курсуватимуть за зміненими маршрутами.

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 10 вересня

Про зарплати у McDonald's

Директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк розповів, скільки зможуть заробляти працівники луцького «Макдональдзу». Про це посадовець розповів у програмі «Прайм-тайм» на каналі «Конкурент TV».

За словами Романа Романюка, McDonald`s одразу інвестує в працівника велику суму коштів: на навчання, проживання, стажування, фірмовий одяг, які вони шиють і видають. Тому у компанії хочуть, аби цей працівник закріпився на робочому місці й працював. Згідно з інформацією директора закладу, у луцькому ресторані має бути понад 100 робочих місць, можливо, 105-110. Це новостворені робочі місця, нові можливості людей себе реалізувати, зазначив керівник центру зайнятості.

На сьогодні до McDonald`s у Луцьку вже відібрали 55 працівників, з якими уклали трудові угоди, і які вже проходять стажування в інших містах.

Щодо розміру заробітної плати, то її декларують в межах 10 тисяч гривень. Звичайно, це не є щось «космічне», але це стабільно, офіційно, з повним соціальним забезпеченням і з лояльним підходом до вибору графіку роботи. Працівник сам вибирає, коли і скільки він хоче працювати. Хоче – працює чотири години, а хоче – вісім. Якщо працівник бажає заробити більше – бере нічні зміни.

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів