Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин четверга, 9 вересня

Четвер, 09 вересня 2021, 21:00

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині за четвер, 9 вересня.

Про туалет у луцькому парку

Громадська вбиральня у Центральному парку Луцька запрацювала у серпні цього року. Збудували її за кілька місяців. Вона розташована біля Алеї парасоль, навпроти популярного закладу «Луцька Венеція».

Журналісти ІА «Конкурент» подивилися, як влаштована нова вбиральня всередині

Туалет поділений на чотири окремі кімнати. Ліворуч від входу за невеликим коридором розташована «жіноча». У ній є 10 кабін з унітазами, рукомийники та дзеркало. Руки посушити можна як паперовими рушниками, які, до слова, майже всюди закінчилися, так і електричним сушником. 

Праворуч від вхідного коридору розташована «чоловіча» кімната. Тут є 5 кабін з унітазами та 5 пісуарів. Як і в жіночому, біля стіни тут рукомийники, а на стіні – габаритне дзеркало. 

Прямо по коридору є окремий туалет для людей з інвалідністю. Ще одна кімната прямо по коридору – кімната матері і дитини. Тут, крім унітаза і рукомийника, є ще пеленальний столик і смітник.

Про їжу з McDonald's

Луцька нутриціологиня Тетяна Ярмощук розповіла, чим загрожує нашому організму харчування в McDonald's та інших аналогічних закладах. 

У коментарі журналістам ІА «Конкурент» жінка пояснила, що коли мова йде про меню ресторанів фастфуду, про користь від спожитої їжі говорити взагалі не доводиться. 

«Звичайно, що така їжа негативно впливає на людський організм. За складом це, грубо кажучи, "мертві" рафіновані продукти, не мають жодних корисних складових, що можуть якось живити наш організм. Тобто, це зовсім "пусті" калорії. Зате в такій їжі дуже багато трансжирів, цукру, солі, інших речей, які впливають на смакові рецептори і спонукають нас їсти більше і більше. Така їжа не несе абсолютно ніякої користі. Тільки негативні наслідки», – запевнила Тетяна Ярмощук. 

Про вчительку-тіктокерку

Креативна вчителька математики з Нововолинського ліцею №7 Наталія Венгрин підкорила своїх учнів незвичайними уроками у TikTok. Жінка вже пів року знімає цікаві ролики для свого блогу, де навчає математики. За короткий час її пізнавальні відео стали шалено популярними, і зараз уроки нововолинської вчительки дивляться діти в усій Україні. 

Попри те, що навчальний контент у TikTok не має великого попиту, завдяки роликам пані Наталії діти з усієї країни мають змогу покращити свої знання. У профілі Наталія Венгрин написала: «Математика легко і просто».

Зараз на TikTok вчительки підписано понад 55 тисяч людей. А найпопулярніше відео, про ділення десяткових дробів, набрало 825 тисяч переглядів. У коментарях користувачі зазначають, шкода, що у них не було такої вчительки, як пані Наталія, адже вона дуже легко і доступно пояснює.

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів