Поділитись:

Кабмін затвердив план із забезпечення інтернетом 95% українців

Четвер, 09 вересня 2021, 03:30

Кабінет Міністрів затвердив план заходів з розвитку широкосмугового доступу до інтернету на 2021-2022 роки. 

Відповідне розпорядження уряд ухвалив на засіданні 8 вересня.

Згідно з текстом пояснювальної записки до розпорядження, у плані заходів визначені основні завдання державної політики у сфері розвитку цифрової інфраструктури, проблеми та напрями їх вирішення у 2021-2022 роках.

Зокрема, план передбачає підключення 6 тис. закладів соціальної інфраструктури до фіксованого широкосмугового інтернету у IV кварталі 2021 року. У I кварталі 2022 року запланований запуск державної платформи стану розвитку широкосмугового доступу інтернету broadband.gov.ua, яка забезпечить прозорі закупівлі у телекомунікаційній сфері та слугуватиме єдиним вікном для збору інформації про якість телекомунікаційних послуг.

Крім цього, у документі визначені строки розроблення окремих нормативно-правових актів, що стосуються доступу до електроенергетичної та транспортної інфраструктури, розрахунків електромагнітної сумісності, а також оновлення переліку показників якості та їх граничних нормованих рівнів для послуг мобільного зв’язку.

Очікується, що реалізація затвердженого плану забезпечить доступ до мобільного і широкосмугового інтернету 95% населення України та позитивно вплине на розвиток регіонів, жителі яких отримають доступ до пріоритетних публічних послуг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів