Поділитись:

Одна з громад Волині – в ТОП-10 кращих в Україні

П'ятниця, 03 вересня 2021, 16:16
Одна з громад Волині – в ТОП-10 кращих в Україні

Володимир-Волинська міська територіальна громада посіла шосте місце у рейтингу серед 300 малих та середніх громад України.

Про це повідомляє Фонд «Регіональний центр досліджень та підтримки бізнесу» у Фейсбуці.

Фонд сформував рейтинг 300 кращих малих та середніх громад України, населення яких не перевищує 150 тисяч жителів. Володимир-Волинська міська територіальна громада посіла шосте місце у рейтингу станом на 1 липня 2021.

Рейтинг обраховується кожні 6 місяців, станом на 1 січня та 1 липня кожного року. Загалом по Україні оцінили 1 415 громад. Для оцінки використали 40 критеріїв. До прикладу: відсутність корупційних скандалів у раді впродовж останніх двох років, наявність конкретних дій у співпраці  іншими громадами, політична активність голови громади та багато інших.

Оцінювання не враховує суб'єктивні думки тих чи інших мешканців, їхнє ставлення до керівництва своїх та сусідніх громад.

В оцінюванні намагаються охопити різноманітну тематику. Зокрема, політичну волю громади до покращення власного стану, енергобезпеку, глобальний відеомоніторинг, відкритість влади, адаптація до змін клімату та безліч інших.

Оцінювання не враховує соціальні проекти, благоустрій, вивіз ТПВ, спортивні досягнення, стан охорони здоров'я та освіти, рівень депутатської освіти та стан дорожнього покриття.

Заступниця Володимир-Волинського міського голови Любов Саць у коментарі ІА Конкурент розповіла, як у міській раді сприйняли результат незалежного оцінювання та чому ці показники важливі.

«Звичайно, це для нас перемога! Оцінювання проводиться кожні пів року і наша громада завжди мала хороші показники, але такого високого місця ще не посідала. Маленькими кроками ми йдемо до того, щоб ставати кращими», – зазначила Любов Саць.

Посадовиця розповіла, що оцінювання «Регіонального центру економічних досліджень та підтримки бізнесу» цінні тим, що проводяться об’єктивно незалежними експертами і ґрунтуються на достовірних даних, а не на суб’єктивній думці.

Любов Саць зазначила, що високі результати у рейтингу мають вагоме значення для іміджу та інвестиційної привабливості громади. Адже інвестори, особливо іноземні, дуже довіряють рейтингам, складеним незалежними експертами.

«Коли ми подаємо грантову заявку чи запрошуємо інвесторів, то, звісно, вказуємо, що у рейтингу прозорості та боротьби з корупцією наша громада займає передові місця в Україні. Це значно підвищує імідж та довіру до громади», – зазначила Любов Саць.

Заступниця міського голови Володимира-Волинського додала, що у міській раді готові ділитися досвідом. На разі є декілька громад, з якими Володимир-Волинська ТГ налагодила постійну співпрацю.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів