Поділитись:

Проти ковіду: у школах на Волині встановлять системи очищення повітря

Понеділок, 30 серпня 2021, 18:10
Проти ковіду: у школах на Волині встановлять системи очищення повітря

Для шкіл Володимира-Волинського у рамках реалізації німецько-українського проєкту «Боротьба з пандемією Covid-19» у межах програми Kommunales Corona–Solidarpaket планують придбати обладнання для очистки повітря. Зокрема 120 рекупараторів встановлять у п'яти міських закладах освіти.

Про це повідомляє Володимир-Волинська міська рада на своєму офіційному сайті.

У рамках проєкту передбачається придбання 120 рекупараторів – по 4 в шести класах 5-ти шкіл. Загальна сума проєкту склдає 49 937 євро. Закупівля і монтаж обладнання буде проводитись за кошти Євросоюзу. Співфінансування з української сторони не передбачається.

Рекуператори належать до приливно-витяжних систем. Прилад діє в обох напрямках: забирає відпрацьоване повітря з приміщення та випорскує його назовні, беручи свіже повітря з вулиці. Рекуператорні вентиляційні системи працюють за принципом передачі тепла – повітря, взяте з вулиці, через стінки теплообмінника нагрівається теплом відпрацьованого повітря. При цьому пристрій сконструйовано таким чином, що вхідний та вихідний потоки не перемішуються між собою.

Обладнання планують встановити до 1 грудня 2021 року. Міський голова Володимира-Волинського Ігор Пальонка висловив сподівання, що співпраця із німецьким містом-партнером буде і надалі такою ж продуктивною та результативною, приносячи користь громадам обох країн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів