Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин четверга, 2 вересня

Четвер, 02 вересня 2021, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин четверга, 2 вересня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині за четвер, 2 вересня.

Про рейтинг шкіл

За результатами цьогорічного ЗНО до трійки кращих шкіл Луцька увійшли Волинський науковий ліцей-інтернат Волинської обласної ради, КЗ «Луцька гімназія №21 імені Михайла Кравчука Луцької міськради Волинської обл.», КЗ «Луцька гімназія №18 Луцької міськради Волинської обл.».

«Конкурент» вже традиційно вирішив ознайомитися із рейтингом шкіл щодо предметів. Ми зробили топ-10 шкіл з найбільшим відсотком учнів, які набрали понад 160 балів.

Звісно, ці рейтинги є доволі умовними щодо необов’язкових предметів. Адже, якщо хімію зі школи Х обрали два учні, і вони показали високий результат, то вона потрапляє в топ. А зі школи Y цей предмет можуть обрати 10 учнів, і лише один з них покаже найвищий результат, а інші – середній, то вона буде в рейтингу нижче, адже ми не враховували середні показники.

Головне у Луцьку: ТОП новин четверга, 2 вересня

Про проспект Волі

На проспекті Волі у Луцьку відновлять рух транспорту вже у жовтні. Про це сьогодні під час презентації проєкту реконструкції проспекту Волі розповів начальник департаменту ЖКГ Луцькради Микола Осіюк.

На запитання від очільника фракції Громадянський Рух «СВІДОМІ» у міській раді Тараса Шкітера щодо найближчих планів робіт на проспекті та терміну їх завершення, Осіюк відповів, що наразі на проспекті Волі завершують укладання чорнового шару асфальту. Після того нанесуть тимчасову розмітку. Ці роботи повинні бути виконані до середини чи до кінця вересня. Далі підрядник працюватиме над тротуарами. Вже у жовтні, за сприятливих погодніх умов, проспект Волі відкриють для руху транспорту.

Тарас ШкітерТарас Шкітер

Також під час презентації проєктанти з Майстерні організації простору Most наголосили, що розглядали варіант появи на Волі ще однієї смуги для руху транспорту, однак, не їх думку, це створило б багато незручностей для користувачів проспекту. 

«Якщо ми говоримо про варіант організації руху з розширенням до чотирьох смуг, цей варіант призведе до того, що погіршаться умови переходу через проспект. Зараз там є два регульовані пішохідні переходи і сім нерегульованих. При розширенні до чотирьох смуг виникне потреба обладнати всі переходи світлофорними об'єктами. А якщо буде відсутнє їх адекватне регулювання, то пересування на цьому відрізку буде незручним», – пояснила проєктантка Ольга Шевчук

Головне у Луцьку: ТОП новин четверга, 2 вересня

Про McDonald's

Ресторан «МакДональдз» в обласному центрі Волині офіційно відкриють у суботу, 11 вересня. У день відкриття відбудеться брифінг для журналістів, а згодом – відкриття закладу для усіх відвідувачів.

Нагадаємо, «МакДональдз» у Луцьку відкриють на території ТРЦ «ПортСіті». Він буде доволі великим – площею приблизно 675 квадратних метрів та більш як на 200 посадкових місць. Окрім того, матиме літню терасу і «МакДрайв» (можливість замовити і отримати замовлення, не виходячи з автомобіля).

Крім того, сьогодні під час виконкому Луцької міської ради затвердили цілодобовий режим роботи закладу.

Головне у Луцьку: ТОП новин четверга, 2 вересня

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів