Поділитись:

Пояснили, чому на Волі у Луцьку не зроблять чотири смуги для руху транспорту

Четвер, 02 вересня 2021, 16:30
Пояснили, чому на Волі  у Луцьку не зроблять чотири смуги для руху транспорту

На проспекті Волі у Луцьку не буде чотирьох смуг для руху транспорту.

Про це ішлося під час обговорення проекту реконструкції проспекту Волі у Луцьку у четвер, 2 вересня. 

Зокрема, проектанти з Майстерні організації простору "Most" наголосили, що розглядали варіант появи на Волі ще однієї смуги для руху транспорту, однак, не їх думку, це створило би багато незручностей для користувачів проспекту. 

"Якщо ми говоримо про варіант організації руху з розширенням до чотирьох смуг, цей варіант призведе до того, що  погіршаться умови переходу через проспект. Зараз там є два регульовані пішохідні переходи і сім нерегульованих. При розширенні до чотирьох смуг виникне потреба обладнати всі переходи світлофорними об'єктами. А якщо буде відсутнє їх адекватне регулювання, то пересування на цьому відрізку буде незручним", – каже проектантка Ольга Шевчук. 

Крім того, запевняє представниця проектантів, це призведе до зменшення кількості місць для паркування та для висадки дерев. Такий варіант реконструкції обійшовся б місту значно дорожче. 

"Реконструкція проспекту Волі є однією із передвиборчих обіцянок нашої команди, одним із п'яти ключових пріоритетів, які задекларував наш лідер Андрій Покровський і ми підтримуємо цю реконструкцію", – розповів очільник фракції Громадянський Рух "СВІДОМІ" у Луцькраді Тарас Шкітер.

Тарас ШкітерТарас Шкітер
 

Він неодноразово наголошував на необхідності розширити проспект Волі, аби розвантажити центр міста від транспорту. «СВІДОМІ» вважають, якщо створити для громадського транспорту окрему смугу, то відповідно, він швидше рухатиметься. А це в свою чергу стимулюватиме лучан та гостей міста ним користуватись.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів