Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 1 вересня

Середа, 01 вересня 2021, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 1 вересня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині за середу, 1 вересня.

Про перший дзвоник

У навчальних закладах Луцька пролунав Перший дзвоник. Зокрема, урочистості у Луцькому НВК №9 розпочали із запрошення першачків.

В новеньких шкільних формах та з яскравими букетами квітів – дітлахи вперше крокують до школи. Хтось із веселими посмішками на обличчях, а хтось – сповнений сумом за безтурботними літніми днями. Погода у Луцьку хоч і хмарна, але без опадів. Тож небо дозволяє провести свято на вулиці і без парасольок.

Після привітання першокласників з початком нового навчального року вітали й майбутніх випускників – учнів одинадцятих класів. На урочистій лінійці прозвучав Державний гімн України. Після цього першачки натхненно декламували вірші.

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 1 вересня

Про вандалів

У Луцьку вандали зіпсували стіни замку Любарта. Їх розмалювали балончиком та розписали маркером. Про це журналістам ІА «Конкурент» повідомили небайдужі мешканці. 

Нові написи, кажуть, активно з'являлися протягом останніх кількох місяців, і якщо біля в'їзної вежі їх порівняно небагато, вже зліва на мурах і понад валами видніються свіжі сліди хуліганів. 

«Вандали є, і вони не зупиняються ні перед валами замку, ні перед стінами. Збираються ночами, б'ють ліхтарі, роблять всякий безлад навколо замку», – каже директор заповідника Павло Рудецький.

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 1 вересня

Про здорожчання проїзду

Вартість проїзду у громадському транспорті Луцька може зрости до 8 гривень. Відповідний проєкт рішення опублікували на сайті Луцької міської ради.

У документі пропонується встановити граничний тариф на послугу з перевезення одного пасажира автобусами на міських маршрутах загального користування у звичайному режимі руху в сумі 8,00 грн. Для учнів закладів загальної середньої освіти – у розмірі 4,00 грн за умови наявності учнівського квитка.

Протягом місяця до проєкту рішення можна буде подавати зауваження та пропозиції. У жовтні його розглянуть під час чергового засідання виконавчого комітету Луцькради.

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 1 вересня

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів