Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 27 серпня

П'ятниця, 27 серпня 2021, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 27 серпня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші волинські новини. Луцьк у п'ятницю, 27 серпня, найбільше читав про:

Про вбиту качку

26 серпня у Центральному парку культури і відпочинку ім. Лесі Українки на очах дітей чоловік заради розваги закидав камінням качку, яка плавала у каналі. При цьому він цинічно зауважив, що, мовляв, «сезон полювання відкритий».

Діти, яки стали свідками цього зухвалого вчинку, зателефонували у департамент муніципальної варти, але там «перевели стрілки» на поліцію. Поліцейські на виклик приїхали, але на той час чоловік вже дійшов до своєї автівки, припаркованої у парку поруч із церквою, сів у неї і поїхав у невідомому напрямку.

Директорка Департаменту муніципальної варти Луцької міської ради Юлія Сиротинська розповіла у коментарі ІА «Конкурент», що особу чоловіка спробують встановити за записами камер відеоспостереження: ймовірно, правоохоронцям вдасться ідентифікувати, на якому авто він поїхав з парку.

Про медогляд школярів

Вимога надання медичної довідки учнями напередодні першого вересня передбачена лише під час вступу до школи. Обов’язково повинні мати довідку й ті учні, які переїхали з іншого населеного пункту.

Про це у коментарі ІА «Конкурент» розповіла очільниця управління освіти Волинської ОДА Людмила Плахотна.

«Діти проходять медогляд один раз на рік. І для того, щоб не було скупчення перед 1 вереснем, вони можуть проходити його напередодні або одразу після свого дня народження. Тобто ці діти можуть надавати медичні довідки про стан здоров'я впродовж навчального року», – зазначила посадовиця.

Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 27 серпня

Про оголошення на «розумних» зупинках

У Луцьку нещодавно встановлені «розумні» зупинки постійно, за звичкою, обклеюють оголошеннями. Інспектори департаменту муніципальної варти регулярно виявляють випадки розміщення стихійної реклами та оголошень на «розумних» зупинках, які були нещодавно встановлені в рамках проєкту «Використання екологічних і розумних технологій у системі громадського транспорту міста Луцька».

Оскільки на цих зупинках не передбачено спеціальних дошок для оголошень, розміщення реклами на них є порушенням ст. 152 КУпАП, п.п. 2.5.5.1.11 Правил благоустрою міста Луцька (забороняється розміщувати оголошення та інформаційно-агітаційні плакати, рекламу, листівки тощо у невизначених  для цього місцях). 

Штраф за вказане порушення складає від 340 до 1360 грн для пересічних громадян, від 850 до 1 700 грн для суб’єктів підприємницької діяльності.

Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 27 серпня

Про електросамокат

Сьогодні, близько 17:30, у Луцьку біля ЦУМу дівчина на електросамокаті збила чотирирічну дитину. За словами очевидців, дівчина встигла лише рушити, як відразу ж втратила управління самокатом. Він зірвався з місця і збив чотирирічну дівчинку. Дитина отримала розсічення губи, її госпіталізували, адже були підозри й на інші травми. На місці події працювала патрульна поліція.

Як повідомив один з очевидців аварії, електросамокат, очевидно, перебуває у несправному технічному стані. Зокрема, зламаною виявилися ручка газу, тож дівчина не могла регулювати швидкість та не очікувала, що самокат так різко зірветься з місця. Окрім того, у самоката відсутній стоп-сигнал.

Інші цікаві та важливі новини:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів