Поділитись:

Корови і бджоли: у Луцьку розвиватимуть сільське господарство

Четвер, 26 серпня 2021, 12:54
Корови і бджоли: у Луцьку розвиватимуть сільське господарство

У Луцьку ухвалили програму розвитку агропромислового комплексу. В рамках програми власникам особистих селянських господарств виплачуватимуть субвенції за рахунок обласного та міського бюджету. Програма розрахована на 2022-2025 роки.

Відповідне рішення ухвалили під час чергової сесії Луцької міської ради 26 серпня.

Як вбачається з документу, програма передбачає підтримку розвитку рослинництва, тваринництва та садівництва. Зокрема, власникам особистих селянських господарств, які мають на утриманні три чи більше корів, виплачуватимуть по одній тисячі гривень. На ці цілі передбачено 320 тисяч гривень з обласного бюджету та 80 тисяч гривень з бюджету Луцької громади.

Також у рамках програми виплачуватимуть дотації на утримання телиць на нетелів, які народилися в результаті штучного осемінення, вирощувалися та утримувалися у відповідному господарстві до двохрічного віку. На ці цілі програма передачає фінансування за рахунок обласного бюджету у розмірі 320 тисяч гривень та 80 тисяч гривень за рахунок міського бюджету.

Окрім того в рамках програми фінансуватиметься підтримка заходів із створення та корінного покращення природних пасовищ, здешевшення вартості посадкового матеріалу, відшкодування витрат на боротьбу з отруйними рослинами тощо. Також здійснюватиметься відшкодування вартості проведення досліджень при випадках підтвердження фактів отруєння бджіл. За рахунок програми покриватиметься до 55% понесених витрат.

Також за рахунок бюджету громади відкшодовуватимуть вартість доїльного та холодильного обладнання. Крім того відшкодовуватимуть й вартість придбаної сільськогосподарської техніки до 25% вартості, але не більше 50 тисяч гривень. Окрім того програма сприятиме проведенню ярмарків та інформаційно-роз'яснювальних робіт. На це спрямують 220 тисяч гривень.

Загалом на фінансування програми передбачили 3 мільйони 960 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів