Поділитись:

Дамба Хаджибейського лиману – за крок від обвалу

Субота, 14 серпня 2021, 05:59

Стан дамби Хаджибейського лиману потребує термінового укріплення – наголосили учасники позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням Міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова.

Про це повідомляє пресслужба Мінрегіону.

Засідання провели за дорученням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля. у засіданні взяли участь представники Одеської облдержадміністрації, Одеської міської ради, ДСНС, Міндовкілля, Мінфіну, Служби автомобільних доріг тощо.

«Дамба Хаджибейського лиману – стратегічно важлива споруда для безпеки Одеської області, яка експлуатується близько 100 років. Наразі дамба потребує укріплення для попередження будь-яких негативних наслідків. Тому керівництво міста та області мають підготуватися та провести ремонтні роботи якнайшвидше», – зазначив Чернишов.

За результатами засідання Держкомісії з питань ТЕБ та НС Одеській облдержадміністрації разом із Укравтодором, Міністерством інфраструктури та Одеською міською радою доручено провести технічне обстеження дамби та визначити її технічний стан. Після цього – виконати необхідний комплекс робіт із ремонту та укріплення гідротехнічної споруди.

Довідково:

Комісія ТЕБ та НС координує діяльність центральних і місцевих органів виконавчої влади, пов’язану з функціонуванням єдиної державної системи цивільного захисту. Очолює комісію Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів