Поділитись:

Ціни і сервіс Світязю: комфортний пляж і «Поліська Камбоджа» (відео)

Четвер, 12 серпня 2021, 14:21
Ціни і сервіс Світязю: комфортний пляж і «Поліська Камбоджа» (відео)

Унікальний природній об’єкт, гордість Волині Світязь, став справжньою туристичною базою Західної України, де полюбляють відпочивати не лише волиняни. У зоні відпочину можна побачити машини з львівськими, київськими, хмельницькими, рівненськими та херсонськими номерами. До Світязя їдуть практично з усієї України. Навіть жителі сонячної Одеси не проти на кілька днів обміняти хвилі Чорного моря на береги мальовничого Світязя.

Про пляжі, ціни, кухню, готелі, розваги, дикий відпочинок та нічне життя   – у сюжеті на Ютуб каналі «Пакуємо валізи».

Кожен відпочивальник на Світязі для себе знаходить щось найважливіше. Для молодих мам важливо, що немає таких великих хвиль, як на морі, тож діти можуть безпечно купатися. Для самих дітей цікаво будувати замки з піску.   

Раніше, пригадує авторка сюжету, навколо озера не було нічого, окрім трави.  А сьогодні навіть по дорозі до Світязя туристи знаходять цікаві для  себе локації. Навіть охайні снопи соломи на полі за Ковелем слугують привабливою фотозоною.

За в’їзд на територію Шацького національного природного парку потрібно сплатити екологічний збір: 30 гривень за автомобіль та 5 гривень за одного дорослого. Ці кошти йдуть на розвиток парку та прибирання сміття.

Найпопулярніше озеро серед Шацьких озер – це, без сумніву, Світязь. Та окрім відпочинку на комфортному пляжі, на Шацьких озерах є можливість також покататися на човнах місцями, яких не торкнулася цивілізація. Екскурсійний сплав на байдарках обійдеться в 450 гривень з людини. Маршрут простягається на 8-10 кілометрів та триває чотири години. Та їх не просто потрібно подолати, а по дорозі ще й знайти умовний «скарб», схований під прапорцями, місце розміщення яких вказане на карті.

Маршрут проходить через плавучий «Острів бажань». Далі –  каналом, який прозвали «Поліською Камбоджею», адже дуже вже нагадує справжні джунглі. І хоч крокодилів там немає, та, як зазначає авторка сюжету, комарі кусають не гірше крокодилів, тож перед тим, як вирушати в таку подорож, варто подбати про захист.

Кому не до вподоби водний транспорт – є можливість організувати велопоїздку лісовими дорогами. Маршрутів для таких поїздок теж існує чимало. А для прихильників більш спокійного відпочинку є чимало варіантів дозвілля на комфортних пляжах Світязю.   

«Проблеми із житлом на озері Світязь взагалі не існує. Інше питання – на які умови ви погоджуєтеся»,  – зазначає авторка сюжету.

Ціни на житло за одну добу стартують від 150 гривень за одного дорослого. Однак, при такій ціні не варто розраховувати на комфорті умови проживання. Тим не менше, навіть кімнати з мінімальними умовами користуються надзвичайним попитом. Місця в готелях коштують дорожче: від 850 до 1 650 гривень за добу. За 950 гривень можна взяти комфортний номер на двох зі сніданком. Готелі розташовані прямо через дорогу від пляжу, однак, для тих, хто хоче бути ще ближче до природи, є можливість оселитися в екобудинках за 100 гривень, або в наметовому містечку, це обійдеться всього в 40 гривень. До слова, краще встановлювати намети в спеціально відведених місця, інакше доведеться сплатити штраф у розмірі 170 гривень.

Рівень води у Світязі відновився до середньостатичних показників. Тим не менше, дорослій людини потрібно відійти приблизно на 100 метрів від берега, аби зайти на глибину, достатню для плавання. Однак, в цьому є свої переваги, адже мілина біля берега досить добре прогрівається, тож ідеально підходить для відпочинку дітей. Для наймолодших відпочивальників на озері є цілий парк атракціонів.

Загалом навколо Світязя почала стрімко розвиватися туристична інфраструктура. Сьогодні поряд з пляжем чимало кафе та ресторанів. На самому ж пляжі можна орендувати цілу альтанку. Це обійдеться у 700 гривень за день. Покататися на катамарані можна за 200 гривень за годину.

Унікальна природа та розвинена інфраструктура була б неповноцінним туристичним комплексом без особливої місцевої кухні. Авторка сюжету звертає увагу, що цю нішу зайняли місцеві жінки, які пропонують гостям особливі світязькі пончики. Начинка здоби може бути найрізноманітнішою: від сосисок до лісових ягід. Наприклад, пончик із вишнею можна скушувати за 30 гривень.

В одному із місцевих кафе журналістка звертає увагу на фреш із лохини, плантації якої – неподалік озера. Та окрім місцевої лохини, на ринку можна придбати й місцеву рибу, яка ще зовсім недавно плавала у Світязі.    

Популярними серед туристів, каже авторка сюжету, є сувеніри, особливо – фотомагніти. Вас прямо на місці можуть сфотографувати, вставити фото у спеціальну магнітну рамочку, яку вдома ви зможете причепити до холодильника на згадку. Безцінні спогади обійдуться всього в 60-70 гривень. Зовсім по-іншому виглядає Світязь після заходу сонця, він починає нагадувати море – ділиться враженнями журналістка. Ввечері можна і потанцювати і поспівати в караоке, а для любителів нічного життя дискотека триває до самого ранку.

До кінця курортного сезону лишається небагато часу, тож не варто довго зволікати, аби побачити туристичну перлину Волині на власні очі.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

   

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів