Поділитись:

Українець отримає $3500 від Twitter: знайшов в алгоритмах соцмережі помилки

Четвер, 12 серпня 2021, 04:11
Українець отримає $3500 від Twitter: знайшов в алгоритмах соцмережі помилки

Українець Богдан Кулинич взяв участь у відкритому конкурсі на пошук помилок в алгоритмах Twitter. Він довів, що соцмережа при обрізанні фотографій надає перевагу зображенням молодих худих осіб зі світлим кольором шкіри і жіночними рисами.

Про це повідомляє Cnet.

Богдан Кулинич – аспірант Федеральної політехнічної школи Лозанни (Швейцарія). Він виявив, що алгоритм Twitter часто надає перевагу людям молодшого віку і зі світлим кольором шкіри.

«Алгоритм має тенденцію вважати більш виразними зображення людей, які мають стрункий, молодий вигляд, зі світлого або теплого кольору шкірою гладкої текстури і з жіночими рисами обличчя», – написав він.

За його словами, ця упередженість може призвести до дискримінації певних категорій людей.

У Twitter заявили, що така знахідка важлива, адже багато хто з нас користується камерами і програмами з різними фільтрами краси, перш ніж ділитися фотографіями з друзями або в соціальних мережах. А такі фільтри можуть спотворити наші очікування нашої власної привабливості.

Кулинич оцінив свою перемогу неоднозначно.

«Збиток, що заподіюється алгоритмами, є не просто "багом". Що важливо, багато шкідливих технологій є такими не через випадковості або ненавмисні помилки, а скоріше за замовчуванням», – написав він у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів