Поділитись:

На Волині за два тижні зловили 26 недобросовісних рибалок

Вівторок, 10 серпня 2021, 17:40

Фото ілюстративне

У період з 26 липня по 9 серпня 2021 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 26 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Про це повідомила пресслужба рибоохоронного патруля Волині.

Так, складено 21 протокол за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та чотири – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення). Оформлено один акт виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«За два тижні на порушників накладено 1 190 грн штрафів, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили чотири кг водних біоресурсів. Також вилучено чотири одиниці заборонених знарядь лову та ще чотири одиниці – за актами безхазяйного майна», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 27 липня державні інспектори рибоохорони обстежили водні об’єкти на території заповідного урочища «Озеро Тур». Так, на озері Турське, поблизу села Заболоття Заболоттівської ТГ Ковельського району викрито двох громадян, які з дерев’яного човна здійснювали вилов водних біоресурсів за допомогою двох сітних знарядь лову. Завдяки оперативності рибоохоронців виловити риби та завдати шкоди природі чоловіки не встигли.

На викритих осіб складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, заборонені знаряддя вилучено. Матеріали справ направлено до районного суду для притягнення правопорушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди.

5 серпня в ході рибоохоронної роботи на водному об’єкті, поблизу села Хорів Локачинської ТГ Володимир-Волинського району Волинської області виявлено безгосподарське майно. Так, з водойми вилучено три сітних знаряддя лову загальною довжиною 140 метрів. Знаряддя лову вилучено, складено відповідний акт.

Того ж дня в ході рибоохоронного рейду на озері Оріхівське Самарівської ТГ (гідрологічний заказник «озеро Оріхівське») викрито грубе порушення Правил рибальства. Громадянин здійснював вилов водних біоресурсів знаряддями лову, виготовленими із сіткоснастевих матеріалів, не передбаченим Правилами рибальства. Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони порушник не встиг завдати шкоди рибному господарству.

На особу складено протокол про адміністративне правопорушення. Матеріали справи готуються до передачі  в суд для притягнення порушника до відповідальності. Знаряддя лову вилучено.

Довідкова інформація

Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, забороненими знаряддями лову є такі, які не передбачені цими Правилами. Забороняється риболовля із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання), інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих матеріалів, що не передбачені правилами промислового рибальства, а також способом багріння, спорудження гаток та запруд.

Нагадаємо, у Володимир-Волинському районі рибалки-любителі помітили на водоймі чоловіка, який виловлював рибу сіткою, і повідомили про це правоохоронцям. Державні інспектори рибоохорони спільно з офіцерами громад Зимнівської та Володимир-Волинської громад оперативно прибули на вказане місце. Під час обстеження водного об’єкту вони виявили громадянина, який здійснював вилов водних біоресурсів двома сітними знаряддями лову. Завдяки оперативності рибпатрульних та поліцейських порушник не встиг завдати шкоди рибному господарству.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
20 березня 2024
27 лютого 2024
12 лютого 2024
29 січня 2024
22 січня 2024
09:13
18 січня 2024
10:37
08 грудня 2023
30 вересня 2023