Поділитись:

На Волині чесні рибалки «здали» правоохоронцям браконьєра (фото)

Вівторок, 10 серпня 2021, 11:07
На Волині чесні рибалки «здали» правоохоронцям браконьєра (фото)

У Володимир-Волинському районі рибалки-любителі помітили на водоймі чоловіка, який виловлював рибу сіткою, і повідомили про це правоохоронцям.

Про це повідомила пресслужба Волинського рибоохоронного патруля.

У вівторок, 10 серпня, до Волинського рибпатруля надійшло повідомлення від рибалок-любителів про факт грубого порушення Правил рибальства. Рибалки повідомили, що на водоймі поблизу села Заріччя Володимир-Волинської громади невідомі знаходяться на водоймі з сіткою.

Державні інспектори рибоохорони спільно з офіцерами громад Зимнівської та Володимир-Волинської громад оперативно прибули на вказане місце. Під час обстеження водного об’єкту вони виявили громадянина, який здійснював вилов водних біоресурсів двома сітними знаряддями лову. Завдяки оперативності рибпатрульних та поліцейських порушник не встиг завдати шкоди рибному господарству.

На Волині чесні рибалки «здали» правоохоронцям браконьєра (фото)

На чоловіка оформили адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готують до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності. Знаряддя лову вилучили.

На Волині чесні рибалки «здали» правоохоронцям браконьєра (фото)

«Ми вдячні кожному небайдужому рибалці за активну позицію у сфері збереження рибних запасів. Закликаємо громадськість і надалі інформувати рибоохоронний патруль про порушення правил рибальства. Якщо ви стали свідком факту браконьєрства – прохання повідомляти на номер «гарячої» лінії рибпатруля: (067) 360-78-40», – повідомив начальник Волинського рибпатруля Тарас Куньчик.

Зауважимо, реєстрація звернень громадян на «гарячу лінію» має встановлену законодавством процедуру. Зокрема, відповідно до ст. 5 ЗУ «Про звернення громадян» у зверненні має бути обов'язково зазначені прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання заявника, викладена суть порушеного питання, зауваження, пропозиції тощо. Відповідно, якщо ви не хочете назвати таку інформацію – відомство не має змоги зафіксувати ваше звернення. Крім того, надання завідомо неправдивої інформації посадовим особам органу рибоохорони карається законом згідно зі ст. 188-5 КУпАП.

Довідкова інформація:

Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, забороненими знаряддями лову є такі, які не передбачені цими Правилами. Забороняється риболовля із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання), інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих матеріалів, що не передбачені правилами промислового рибальства, а також способом багріння, спорудження гаток та запруд.

Нагадаємо, у період з 1 до 31 липня держінспектори Волинського рибпатруля провели 25 рибоохоронних рейдів та викрили 45 порушень природоохоронного законодавства, з яких – 14 грубі. На порушників наклали понад 8 тисяч гривень штрафів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів