Поділитись:

Чинили опір: на Волині зловили рибалок з острогами (фото)

П'ятниця, 25 червня 2021, 11:40
Чинили опір: на Волині зловили рибалок з острогами (фото)

У період з 14 по 22 червня 2021 року Волинський рибоохоронний патруль задокументував 27 порушень природоохоронного законодавства.

Про це повідомляє пресслужба Волинського рибпатруля.

Інспектори склали 23 протоколи за порушення Правил рибальства (ч.3 ст. 85 КУпАП) та три – за грубі порушення рибальства (ч. 4 ст. 85 КУпАП). Крім цього, оформили один акт виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«За даний період на порушників накладено 1173 грн штрафів. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 289 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 13,2 кг водних біоресурсів. Також вилучено 2 од. заборонених знарядь лову та ще 3 од. – за актами безхазяйного майна», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

17 червня викрили два грубі порушення Правил рибальства на водосховищі, поблизу с. Брониця Камінь-Каширського району. Двоє громадян ловили рибу з дерев’яного човна двома острогами з використанням ліхтаря та акумулятора. Порушники встигли виловити одного лина, чим завдали шкоди рибному господарству на 119 грн. Рибалки чинили опір, відмовились називати себе, надавати пояснення та викликали на допомогу місцевих жителів, які намагались завадити роботі рейдової групи. Для встановлення особи громадян та забезпечення громадського порядку додатково викликали наряд Камінь-Каширського районного відділу поліції.

Чинили опір: на Волині зловили рибалок з острогами (фото)

Чинили опір: на Волині зловили рибалок з острогами (фото)

Чинили опір: на Волині зловили рибалок з острогами (фото)

На осіб склали адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направили до суду для притягнення порушників до відповідальності. Знаряддя лову вилучили.

Довідково:

Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, забороненими знаряддями лову є такі, які не передбачені цими Правилами. Забороняється риболовля із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання), інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих матеріалів, що не передбачені правилами промислового рибальства, а також способом багріння, спорудження гаток та запруд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 
Надрукувати
мітки:
коментарів