Поділитись:

У Луцьку зустріли спортсменку, яка повернулася з Олімпіади у Токіо (фото)

П'ятниця, 06 серпня 2021, 13:50

Волинська спортсменка-дзюдоїстка Анастасія Турчин, яка представляла Україну на Олімпійських іграх у Токіо, повернулася додому.

З нею зустрівся і привітав  перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук, повідомили на сторінці Волинської облради у фейсбуці.

Анастасія Турчин розповіла, що це були дебюті ігри у її кар'єрі. А шлях до участі в Олімпіаді дався їй нелегко, оскільки було багато травм. У Токіо в стартовому раунді нашій дзюдоїстці протистояла спортсменка з Еквадору Ванесса Чала, яку волинянка впевнено здолала. В 1/8 фіналу суперницею Анастасії Турчин була представниця Нідерландів Гуше Стенхейс. На третій хвилині додаткового часу, коли сили обох спортсменок були на межі, нідерландка змогла вибороти перемогу у досить рівній сутичці.

«Я знаю над чим працювати та які помилки виправляти. Ця поразка зробила мене сильнішою. Я розумію, як далі діяти, щоб нарешті стати на п'єдестал», – зазначила спортсменка.

Один із тренерів Анастасії, керівник Федерації дзюдо Волині Віталій Терешкевич запевняє: у спортсменки є великий потенціал.

«Це тільки початок. Три роки тому Настя увійшла до першої десятки світового рейтингу, і на неї дуже великі надії», – стверджує тренер.

Юрій Поліщук запевнив, що волиняни тримали кулаки за те, щоб наші спортсмени виступили якомога успішніше.

«Мені випала честь привітати на Волині нашу спортсменку. Анастасія, хоч і не здобула олімпійської нагороди, вела рівну і напружену боротьбу, і це заслуговує на високу оцінку. Я переконаний, що наступної Олімпіади вона обов'язково привезе на Волинь одну із медалей», - зазначив перший заступник голови облради.

Він наголосив, що депутатський корпус на чолі з головою обласної ради активно підтримує спорт і волинських спортсменів та по мірі можливостей намагаються їх забезпечувати усім необхідним для розвитку і тренувань.

Довідково: 

Анастасія Турчин – майстер спорту України міжнародного класу з дзюдо, багаторазова чемпіонка Європи та України з дзюдо. Народилася 3 січня 1995 року, вихованка школи вищої спортивної майстерності. Тренують волинську дзюдоїстку Віталій Терешкевич та Михайло Романкевич.

Спортсменка змагається у категорії до 78 кілограмів. Найкращими результатами Анастасії Турчин у кар'єрі є дві перемоги на гран-прі у 2017 році – в Тбілісі й Ташкенті.

Місце на Олімпіаду-2020 спортсменка виборола на чемпіонаті світу з дзюдо 2021 року. Тоді Анастасія Турчин посіла п’яте місце.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів