Поділитись:

У Луцьку троє осіб заборгували міськраді майже 300 тисяч

Понеділок, 02 серпня 2021, 17:12

Луцькі прокурори вимагають стягнення з власників будівель майже 300 тисяч гривень за користування земельними ділянками без правовстановлюючих документів.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Волинської області.

Луцька окружна прокуратура звернулася до суду із позовами в інтересах держави в особі Луцької міської ради до громадянина та двох підприємців, аби стягнути з них майже 300 тисяч гривень плати за землю, яку вони використовували без жодних правових підстав.

Прокурори з'ясували, що, маючи у приватній власності приміщення на вулицях Шопена та Вахтангова у Луцьку, які знаходяться на належних громаді земельних ділянках, власники об’єктів нерухомості не оформили жодних правовстановлюючих документів на користування землею та не сплатили за це ні гривні у бюджет.

У такий спосіб вони «зекономили» майже 300 тисяч гривень, на стягненні яких і наполягатимуть прокурори в суді.

Нагадаємо, Ковельська окружна прокуратура звернулася до суду із позовом до Шацької селищної ради, аби визнати незаконним і скасувати рішення про надання громадянину у власність земельної ділянки вартістю понад 420 тисяч гривень.

Прокурори з'ясували, що рішенням селищної ради у листопаді 2019 року волинянину надали дозвіл на виготовлення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,15 га в селищі Шацьк у власність для ведення особистого селянського господарства.

Згодом встановили, що, відповідно до схеми планування Шацької селищної ради, земельна ділянка знаходиться на лісогосподарській території і надання
її для ведення особистого селянського господарства суперечить чинному законодавству.

Порушення закону підтверджені перевіркою ГУ Держгеокадастру у Волинській області. Прокурори в суді наполягатимуть на визнанні незаконним рішення
селищної ради про надання громадянину у власність цієї земельної ділянки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
26 березня 2024
23 березня 2024
09:53
21 березня 2024
17:46
20 березня 2024
14 березня 2024
13 березня 2024