Поділитись:

У Луцьку комісія оглянула аварійний будинок, де досі живе дев'ять сімей

Четвер, 29 липня 2021, 22:36
У Луцьку комісія оглянула аварійний будинок, де досі живе дев'ять сімей

Комісія міської ради оглянула будинок на П’ятницькій гірці, 1 у Луцьку. Мешканці стверджують, що споруда "аварійна" і живуть зі страхом, аби стіни їхньої домівки одного дня не завалились.

Про це йдеться у сюжеті "Суспільного".

Тут живе дев'ять сімей, серед них і Тетяна Прохоренко. Жінка каже, що споруда "аварійна" і вона боїться, аби дім не завалився.

Лучанка Тетяна Прохоренко каже, що мешкає в будинку на П’ятницькій гірці, 1 протягом 4-х десятиліть. Колись у цей дім, як у тимчасове житло, заселяли її свекруху. Від того часу родина чекає нового помешкання. Жінка викликала комісію, яка має обстежити будівлю.

У Луцьку комісія оглянула аварійний будинок, де досі живе дев'ять сімей

Зі слів жінки, вона має висновки незалежних експертів про те, що будинок – аварійний. Каже, що добивається і від міської влади надати висновок про його аварійність. З 1903 року будинок, без фундаменту, як на лижах він з’їжджає, на схилі гори, — каже Тетяна Прохоренко.

Оглянути стан будівлі прийшли працівники Луцької міської ради. Комісія, до якої ввійшли представники департаменту житлово-комунального господарства і управління капітального будівництва, оглянули будинок ззовні та всередині. Голова комісії Леонід Карабан побачене прокоментував так: "Будинок є в ветхому стані, не аварійний, на мою думку. Ознайомлюся ще з висновком приватного експерта".

Остаточний висновок щодо будинку комісія підготує протягом місяця, каже Леонід Карабан.

Мешканцям потрібно створити ОСББ й оформити документи на землю, каже адвокат Олег Огородник, тоді вони будуть цікавими для інвестора, який допоможе розв'язати квартирне питання. З його слів, якщо будинок завалиться, сім'ї розселять у гуртожитки, а земельна ділянка відійде в управління до міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів