Поділитись:

На Камінь-Каширщині зловили крадіїв деревини

П'ятниця, 30 липня 2021, 18:10
На Камінь-Каширщині зловили крадіїв деревини

Події з криміналом та нападом на працівників державної лісової охорони днями відбувалися у Цумані.

Про це повідомляють на сайті Волинського ОУЛМГ.

Під час вечірнього рейду працівники ДП «Цуманське ЛГ» виявили самовільну порубку цінної деревини в Горинському лісництві. За слідами встановили рух лісопорушників – їх оперативно вдалося наздогнати. На вимогу зупинитися лісопорушники – а це четверо чоловіків – не реагували. Все це працівники державної лісової охорони фільмували на камеру. Зрозумівши, що відзняті їхні обличчі та є всі докази, порушники намагалися позбутися краденої деревини та забрати телефон, на який їх знімали.

Про факт нападу на працівників лісової охорони, які прирівнюються до правоохоронних органів, та самовільну порубку зі збитками, що тягне на кримінальну відповідальність, повідомили у поліцію.

Триває слідство. Встановлюється міра запобіжного заходу.

Нагадаємо: на волинському підприємстві декілька років діяла схема незаконних порубок, перевезення та зберігання протиправно заготовленої деревини.

Досудовим розслідуванням встановлено, що з 2018 року по нині службові особи одного з підприємств, з метою виготовлення та експорту пиломатеріалів, за попередньою змовою з суб’єктами підприємницької діяльності, організували масштабну схему незаконних порубок, перевезення та зберігання протиправно заготовленої деревини на території Волинської області. 

Для переробки незаконно зрубаної деревини вони залучали і свої виробничі потужності, які знаходяться на території сусіднього району, надалі її перевозили на Ковельщину й легалізовували на експорт.

У результаті обшуків у квітні 2021 року вилучено деревину та лісоматеріали, щодо яких наявні відомості про їх незаконне походження. Тоді ж, перевіривши кілька десятків колод, було встановлено, що за ними зазначено деревину, яка вже реалізована за кордон, а це свідчить про їх повторне використання. Частині вилученої деревини бирки взагалі не видавались, відомості про них в системі електронного обліку лісодеревини відсутні, що свідчить про її незаконне походження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 березня 2024
21 березня 2024
13 лютого 2024
09 лютого 2024
02 лютого 2024
31 січня 2024
29 січня 2024
27 січня 2024
29 грудня 2023
11 грудня 2023