Поділитись:

На Камінь-Каширщині – масштабні обшуки: шукають «лівий» ліс (фото)

П'ятниця, 09 липня 2021, 18:10
На Камінь-Каширщині – масштабні обшуки: шукають «лівий» ліс (фото)

У двох селах Камінь-Каширського району другу добу тривають масштабні обшуки: місцевих мешканців підозрюють у зберіганні незаконної деревини. 

Про це повідомив сектор комунікації поліції Волинської області на сайті ГУНП.

Санкціоновані обшуки розпочали слідчі Камінь-Каширського районного відділу поліції 8 липня. У рамках відкритого кримінального провадження за ст. 198 КК України проведено обшуки на 4 земельних ділянках у с. Троянівка та с. Черськ, де зберігалась деревина, очевидно здобута незаконним шляхом.

Поліцейські напередодні встановили, що в окремих лісових масивах мали місце непоодинокі факти вчинення невідомими особами самовільних рубок та крадіжок деревини, яка може зберігатися на лісопильних рамах, що функціонують у ближніх селах. Під час проведених слідчих заходів встановлено осіб, які можуть бути причетними до зберігання незаконно здобутої деревини, її транспортування та розпилювання. Усі ці процеси відбувалися без документів, а громадяни, хоч і є зареєстрованими підприємцями, скупляли також незаконно зрізану деревину.

Нині вже вилучено понад 210 кубів лісодеревини. Слідчі готують клопотання про накладення арешту на це майно.  

Зберігання майна, одержаного злочинним шляхом (ст. 198 ККУ) карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

 На Камінь-Каширщині – масштабні обшуки: шукають «лівий» ліс (фото)На Камінь-Каширщині – масштабні обшуки: шукають «лівий» ліс (фото)На Камінь-Каширщині – масштабні обшуки: шукають «лівий» ліс (фото)На Камінь-Каширщині – масштабні обшуки: шукають «лівий» ліс (фото)На Камінь-Каширщині – масштабні обшуки: шукають «лівий» ліс (фото)На Камінь-Каширщині – масштабні обшуки: шукають «лівий» ліс (фото)На Камінь-Каширщині – масштабні обшуки: шукають «лівий» ліс (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів